17.12.2012

LUUMUSYDÄMET

Osui käteeni reseptejä selatessa Pirkan liite v.2002 "Tuoksujen ja värien joulu". Muistin heti, että tässä on monta hyväksi testattua ohjetta, joista olen lähes joka joulu jotakin/useampiakin valmistanut.

Näiden täytepikkuleipien oikea nimi on Luumutähdet, mutta minähän aina hieman muuntelen.

LUUMUTÄHDET

n.25 kpl (määrä riippuu muotin koosta ja täytettynä kaksi vastakkain niitä tulee n.25-35 kpl)

4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1/2 tl inkivääriä
1 dl sokeria
150 g margariinia
1 iso muna

Voiteluun 1 muna
Pinnalle raesokeria.
Täyte luumumarmeladia(tai mitä tahansa muuta marmeladia tai itsetehtyä kiinteää omenahilloa)

Sekoita kaikki kuivat aineet monitoimikoneessa(itse nypin käsin monitoimikoneen puuttuessa!) ja lisää sekaan paloiteltu margariini.Sekoita ryynimäiseksi ja lisää muna. Jätä taikina jääkaappiin peitettynä n.tunniksi.
Ota kerralla kaulittavaksi vain osa niin sitä on helpompi käsitellä.
Kaaviloi jauhotetulla alustalla 2-3 mm ohueksi levyksi ja ota siitä haluamallasi muotilla pikkuleipiä leivinpaperoidulle pellille.
Voit tehdä omenaporalla reiän kansiosiin.
 Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.(laitoin raesokeria molempiin puoliskoihin, koska taikina ei itsessään ole kovinkaan makea)
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.Tarkkaile paistumista, etteivät pääse tummumaan liikaa.

Itse täytän pikkuleivät marmeladilla vasta suoraan kahvipöytään, etteivät pääse kostumaan eikä sitkistymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti