9.6.2021

VHH-Herkkutattipiirakka

 


 

 POHJA

2½ dl Pofiberiä

1 dl Juustoraastetta

1½ rkl Psylliumia

3/4 tl suolaa

1 dl vettä

50 gr sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet ja lisää vesi ja voisula.

Painele taikina piirasvuuan pohjalle ja reunoille ja tue reunat foliosuikaleilla. Esipaista pohjaa n.10 min 200 asteessa.

(Pohjan reseptin olen ottanut netistä)


 

TÄYTE

2 x ½ litran rasiaa pakasteherkkutatteja pilkottuna 

nokare voita

1 iso sipuli

1 pkt Amerikan pekonia

½ pkt Mustapekka juustoa

2 dl kermaa

2 kpl (3pientä) kananmunaa

2 dl juustoraastetta

suolaa

n.1 dl ruohosipulisilppua

 

Haihduta herkkutateista paistinpannulla neste pois ja paahda niitä kevyesti voissa. Lisää joukkoon sulamaan Mustapekka-juusto.

Pilko Amerikan pekoni ja paista rapeaksi yhdessä pilkotun sipulin kanssa.

Sekoita sienet ja pekoni ja levitä esipaistetun piiraspohjan päälle.

Sekoita munat,kerma ja juustoraaste ja mausta suolalla. Lisää ruohosipulisilppu. Ja kaada tämä seos viimeiseksi piiraan päälle.

Jatka paistamista 200 asteessa n.25-30 min.,kunnes piiras on saanut kauniin ruskean värin.

 

Sienet paahtumassa 

                                      Pekoni-sipulisilppu,Mustapekka ja ruohosipuli


 

                                                       Piiras menossa uuniin


                                                     Valmis piiras
















 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti