9.3.2013

Ananas-Rahkapiirakka

Pitkästä aikaa tuntui olo jo hieman paremmalta ja pääsiäisreseptejä selaillessani sattui silmään ikivanha rahkatortun ohje. En muista, milloin olisin viimeksi tätä tehnyt, enkä sitäkään, mistä tämä on peräisin??
Tähän löytyi ainekset kotoa, vaikken ole pitkään aikaan edes kaupassa käynyt.



Pohja:                                                                                    

100 gr         pehmeää voita/margariinia
1 dl             sokeria
1                 muna
2½ dl          vehnäjauhoja
1 tl              leivinjauhetta

Täyte:

1 prk          (2dl) vispikermaa
1 prk          (250gr) maitorahkaa
2                munaa
3/4 dl         sokeria
½ pss         (50gr) kookoshiutaleita
1 tlk           ananasviipaleita (432g/255g)
1 tl             vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Painele taikina pyöreän n.24-26 cm vuoan pohjalle ja reunoille.
Hienonna puolet valutetuista ananasviipaleista, säästä loput koristeeksi. (minulla sattui olemaan ananaspaloja!)
Sekoita täytteen aineet ja kaada vuokaan taikinan päälle. Koristele säästämilläsi ananasviipaleilla/-paloilla.
Paista 200 asteessa n. 35 min. uunin alatasolla


Piirakasta tulee tosi mehevä! Ja kerma sekä ananas pehmentävät rahkan happamuutta  Myös kookos maistuu selkeästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti