23.3.2013

Hanna-tädin kakut

Eräs tuttava kirjoitti facebook-kommentissaan leiponeensa Hanna-tädin kakkuja ja minäkin innostuin kokeilemaan! Tosiaankin kokeilemaan, sillä en ole koskaan aiemmin tehnyt näitä hyvinkin perinteisiä pikkuleipiä. Syy lienee se, että olen kyllä maistellut lukuisia kertoja näitä ja ne ovat olleet lähinnä kivikovia jauhokakkaroita! Viime syksynä eräs ystävätär toi minulle tuliaisiksi näitä, ja...yllätys, yllätys, nehän olivat todella hyviä, suussa sulavia suorastaan. Pyysin ja sain reseptin, joka on kuulemma saatu joltakulta vanhemmalta tädiltä.
Jokin seikka ei liene minulla mennyt ihan kohdalleen, koska pikkuleivät hiukan halkeilivat pinnalta. Olisko liikaa jauhoja? Mutta hyviä tuli, vaikka itse sanonkin-ei kovia, vaan suussa sulavan mureita.

150 gr              voita
3 dl                  sokeria
3 dl                  perunajauhoja
1 kpl                kananmuna
1½ dl               kermamaitoa
5½ dl               vehnäjauhoja
½ tl                  soodaa
½ tl                  leivinjauhetta

Vatkaa voi, sokeri ja perunajauhot kuohkeaksi ja lisää kananmuna hyvin vatkaten joukkoon.
Lisää vuorotellen kermamaitoa ja vehnäjauhoja, joihin leivinjauhe ja sooda on sekoitettu. Älä enää liiemmin vatkaa, ettei taikina sitkisty.
Leivo taikinasta tanko ja paloittele se pieniksi paloiksi, jotka pyörittelet palloiksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista 200° uunin keskitasolla n.10 min.


Suuri annos ja nopeita ja helppoja tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti