19.10.2012

Juurespihvit

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl maitoa
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 2 dl porkkanaraastetta
  • 1 dl lanttu-tai selleriraastetta
  • 1 dl palsternakkaraastetta
  • 1 dl sipulisilppua
  • 1-2 rkl tuoretta basilikaa tai persiljaa silppuna
  •  1 tl valkosipulisuolaa
  • 1 dl vehnäjauhoja

1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito ja korppujauhot. Anna seoksen turvota sen aikaa, kun raastat juurekset.

2. Lisää seokseen raasteet sekä sipuli-ja yrttisilppu. Lisää valkosipulisuola ja vehnäjauhot.




3. Laita pannulle hieman öljyä tai voita. Nostele taikinakokkareita pannulle lusikalla ja muotoile ne ohuehkoiksi pihveiksi ja paista molemmin puolin miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi.


Olen mukaellut ohjeen jostakin vanhasta lehdestä. Juureksia voi jokainen vaihdella mieltymystensä ja saatavuuden mukaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti