18.10.2012

Pienenniemen kantarelli-katkarapupiirakka


Pohja:
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoa
0,5 dl ruisjauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
vajaa 0,5 dl kylmää vettä

Täyte:
2,5 dl pakastettuja kantarelleja
yksi sipuli
 yksi keskikokoinen paprika
tilkka öljyä 
2-3 dl katkarapuja
100 g aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
mustapippuria
yrttimaustetta
suolaa

Päälle:
2 munaa
1 prk kermaviiliä
2 dl juustoraastetta
sitruunapippuria
suolaa


Pohjan valmistus
Nypi kylmä margariini ja kuivat aineet ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti liikoja vaivaamatta. Painele taikina jauhotetuin käsin piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliosuikaleilla esipaistamisen ajaksi. Paista pohjaa 225 asteessa 10 minuuttia.

Täytteen valmistus
Kuullota sienet, sipuli ja paprika tilkassa öljyä. Lisää seokseen tuorejuusto ja mausta maun mukaan. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle ja lisää valutetut katkaravut.



Päällyksen valmistus
Sekoita kermaviiliin kananmunat, juustoraaste ja mausteet ja kaada seos piirakan päälle.
 


 
Alenna lämpö 200 asteeseen ja paista piirakkaa uunin alatasolla 25-30 minuuttia tai kunnes se on kauniin ruskea.

Valmista tuli!

Olen itse mukaellut tämän reseptin useammasta ohjeesta. Käytän kulloinkin saatavilla olevia raaka-aineita ja mausteitakin vähän mieltymyksen mukaan.

2 kommenttia:

  1. Varmaan on hyvää!

    — Menestystä uudelle blogille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä "bloggaaminen" on vasta harjoitteluvaiheessa! Piirakka kyllä onnistui muidenkin mielestä hyvin!

      Poista