15.12.2013

Rommi-rusina hyytelökakku

Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi tehnyt suosikkileivonnaistani  hyytelökakkua! Olin ostanut erilaisia valmiiksi maustettuja rahkoja, tietämättä, mihin niitä käyttäisin. Onhan näitä ohjeita, mutta ainahan sitä voi myös soveltaa!

POHJA

150 gr                                     kaurakeksejä (piparkakutkin olisi sopineet hyvin)
75 gr                                       sulatettua voita

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sen puuttuessa, laita ne suurehkoon minigrippussiin ja kaulitse muruksi. Sekoita muruseos sulatettuun voihin ja painele irtopohjavuuan pohjalle. Vuokan pohjan ja reunan väliin kannattaa pingottaa leivinpaperi.
Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

TÄYTE

1 prk (2,5dl)                          suklaakermaa
3/4 dl                                     vispikermaa
1½ prk                                   rommi-rusinarahkaa
3 kpl                                      liivatetta
2 rkl                                       vahvaa kahvia
(sokeria, vaniljasokeria maun mukaan)

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Vispaa suklaakerma sekä vispikerma yhdessä. Mausta vaniljalla ja sokerilla mikäli kaipaat lisämakeutta.
Liuota liivatteet kuumaan kahviin ja sekoita hyvin rahkan joukkoon.
Nostele kermavaahto varovasti rahkan sekaan ja kaada seos pohjan päälle vuokaan.

Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Koristele mielesi mukaan! Minä murustelin piparkakkua ja tummaa suklaata!


Tämä kakku sopii paremmin aikuiseen makuun kuin lastenkutsuille!


Kuppi hyvää kahvia kakkupalan kera!

Kakusta saa helposti suuremmallekin vierasmäärälle, kun tuplaat täytteen ainekset tai valmistat kaksi erilaista hyytelöä (Tiramisu-rahka, omena-kanelirahka). Tällöin kannattaa pitää pieni väli ennen toisen kerroksen lisäämistä, että ensimmäinen kerros ehtii hiukan hyytyä-eivät sekoitu toisiinsa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti