29.1.2014

Hyytelökakkuja: Piimähyytelökakku ja Kahden kerroksen rahkahyytelökakku

Piimähyytelökakku on kauan kuulunut suosikkeihini! Ohje on Pirkka-lehdestä no.3/98.
Tämä on raikkaan makuinen, eikä ehkä niin rasvapommi, jos tekee rasvattomasta piimästä!
Ja ennen kaikkea tämä on HELPPO valmistaa!

PIIMÄHYYTELÖKAKKU

POHJA

200 gr                      Digestive-keksejä
75 gr                        sulatettua voita

Murskaa keksit vaikkapa paksussa pakastepussissa kaulimella "jyräten" ja sekoita murut sulatettuun voihin. Levitä seos irtopohjavuokaan, johon olet pingottanut leivinpaperin pohjan ja reunan väliin. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.


TÄYTE

1½ dl                     sokeria
2 tl                         vaniljasokeria
4 dl                        piimää (rasvatonta, AB-piimää)
2 dl                        kuohukermaa
3 rkl                       sitruunanmehua
6 kpl                      liivatetta

Liota liivatteita kylmässä vedessä.
Sekoita sokeri ja vanilja piimän joukkoon. Vaahdota kerma ja yhdistä piimä-sokeriseokseen.
Kuumenna sitruunamehu ja liuota vedestä puserretut liivatteet siihen. Älä anna kiehua!
Anna liivateseoksen hiukan jäähtyä ja kaada se piimä-kermaseokseen koko ajan hyvin sekoittaen.
Kaada seos vuokaan muruseoksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun täyte on hyytynyt päällystä kakku jollakin kiinteällä marmeladilla tai ohjeessa oli käytetty lasten Piltti Mangososetta.
Minä laitoin omatekoista mustaherukkahyytelöä.

Halutessasi voit koristella kakun kermavaahdolla, sitruunamelissan oksilla tai joillakin koristerakeilla!

Helppo ja nopea valmistaa!




Tässä versiossa ei ole koristeita!




RAHKAHYYTELÖKAKKU


POHJA

150 gr                                          kaurakeksejä
50   gr                                          voita

Pohjan valmistus kuten edellä!

Tämän kakun olen itse kehitellyt aineksista, mitä sattui jääkaapista löytymään sillä hetkellä.

TÄYTE 1.

1 prk                                          piparkakun makuista rahkaa
1 prk (2,5 dl)                              vispautuvaa Flora Vanillaa
2 rkl                                           kahvia
2,5                                             liivatetta
n.1 tl                                          kanelia

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vispaa Flora Vanilla ja lisää siihen halutessasi kanelia.
Sekoita rahka ja vispattu vaniljakastike.
Liuota puserretut liivatteet kuumaan kahviin ja kaada seos hiukan jäähtyneenä rahka-vaniljaseoksen joukkoon.
Kaada seos vuokaan pohjakerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä noin tunti ennen seuraavan kerroksen lisäämistä

TÄYTE 2.

1 prk                                         rommi-rusinarahkaa
1 prk                                         vispikermaa
                                                 manteliaromia muutama tippa(tai Amarettolikööriä), vaniljasokeria
                                                 tarvittaessa vähän sokeria
2 kpl                                         liivatetta
2 rkl                                          kahvia

Valmistus kuten täytteessä no.1.

Kun ensimmäinen täytekerros on jonkin verran hyytynyt, laita sen päälle jotakin kirpeää, kiinteää marjahyytelöä tai marmeladia.
Laitoin kiinteää omenahilloa ensin ohuen kerroksen ja sen päälle omaa tekemääni punaherukkahyytelöä, joka on tässä kakussa "se jokin"!

Kaada sitten marjahillojen päälle täyte no.2. Anna hyytyä jääkaapissa ja koristele haluamallasi tavalla.

Päällä hiukan suklaata ja mantelilastuja

Tämä kakku on ollut omasta mielestäni paras kaikista tekemistäni hyytelökakuista. 

Kaikista näistä kakuista saat isomman, tuplaamalla täyteainekset!













































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti