4.2.2014

Touhutiistai; Runebergin muffineja, Sienipihvejä ja mallassämpylöitä!

Runebergin päivä on huomenna ja sen kunniaksi tein viimevuotisella ohjeella RUNEBERGIN MUFFINIT. Ohje löytyy täältä blogistani ja siitä tuli suosikkini, koska on melko helppo ja kaiken lisäksi hyviäkin tulee!

Koristeluun sain sopivasti käytetyksi loppuun joulupipareita varten ostamani sokerikuorrutteen loput. Enemmänkin sitä voisi olla, mutta hyvä, kun putkilo tyhjeni.
Muffinipellillä paistettaessa tahtoo keskikohta kohota korkeammaksi, mutta en ole viitsinyt leikata näitä tasaiseksi. Ovat ainakin kotitekoisen näköisiä!





Samalla uunin kuumentamisella paistoin vielä MALLASSÄMPYLÖITÄ, joiden taikinan olin laittanut tulemaan jo ennen Runebergien tekoa.
Näiden tekemisen aloitin laittamalla ruismallasta(kaljamallas)kiehuvaan veteen joksikin aikaa tekeytymään. Sitten lisäsin nesteen ja ruisrouhetta, kolmen viljan lesettä, ropsaus auringonkukansiemeniä, suolaa, siirappia, vähän öljyä ja hiukan vehnäjauhoa sekä kuivahiivan. Jätin tämän löysän taikinajuuren käymään lämpimään joksikin aikaa ennen kuin alustin siihen loput jauhot.



Kesän 2012 sienisatoa on vaan vieläkin pakasteessa ja poishan ne olis sieltä käytettävä.
Reseptejä järjestellessäni-kuka ne oikein aina sotkee?-sattui silmään SIENIPIHVIT, joiden ohje näkyy otetun v.2006 Seura-lehdestä.
Niin, minulla on reseptit edelleen "paperilla"niin nettiaikakautta kuin eletäänkin. Olen kyllä lajitellut niitä muovitaskuihin, ettei koko kauheaa kasaa tarvitse läpikäydä jotakin tiettyä etsiessään.

Nämä sienipihvit osoittautuivat hyviksi ja tulen varmasti kokeilemaan näitä eri sienilajeista.
Tällä kertaa tein herkkutateista.



Lisää kuvateksti

Paistoin tavallisella paistinpannulla, koska en omista lettupannua ja ihan hyvin onnistui niinkin. Kannattaa antaa paistua kunnolla ennen kääntämistä niin eivät rikkoonnu!

Huomiselle on tiedossa talviverkkojen laittoa ja veljen vaimon valmistamaa perinneruokaa "Kapapaistia"!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti