Ulkona touhuillessa alkaa tehdä mieli kahvia, mutta jotain syötävääkin sen kanssa pitää olla.
Pakasteesta löytyy tällä hetkellä vain pullia ja pikkuleipäpurkissa on Hanna-tädin kakkuja.
Eli jälleen kerran jotakin helppoa ja nopeaa ja tietenkin sellaista, mihin löytyy ainekset kotoa-vaikkapa hiukan soveltaen!
Ohje on v.1980 painetusta "Näin leipoo Anni helena" kirjasesta, joka on ollut minulla todella ahkerassa käytössä. Lähes "irtolehtipainokseksi" jo muuttunut!
Vuokaan pohjalle:
50 gr pehmeää voita
1 dl fariinisokeria (tai tavallista sokeria + 2 tl kanelia)
1 tölkki ananaspaloja tai -renkaita
(ananaksen voit korvata puolukoilla, herukoilla, raparperipaloilla, omenalohkoilla)
Laitoin tölkin ananasta (ilman lientä!) ja pari dl mustaherukoita.
Taikina:
125 gr voita/margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Leikkaa tasapohjaisen kakkuvuuan pohjalle leivinpaperi. (Minulla oli irtopohjavuoka niin vuorasin sen kokonaan leivinpaperilla, ettei voi tirise pohjan ja reunan saumauksesta uunin arinalle!)
Voitele vuuan reunat voilla ja levitä loppu voi pohjalle leivinpaperin päälle.
Pane kerroksittain fariinisokeria ja ananaspaloja(marjoja) voin päälle.
Vatkaa taikinaa varten voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos sekä maito.
Levitä taikina vuokaan hedelmien/marjojen päälle.
Paista 175 asteessa n.50 minuuttia. Minun vuokani oli melko suuri halkaisijaltaan ja kakusta tuli matala, joten paistoaikakin oli n.40-45 min.!
Kumoa kakku vasta hiukan jäähtyneenä ja irroita leivinpaperi.
Kakun kanssa tarjottavaksi sopii kermavaahto, jäätelö tai kevyesti vaahdotettu vaniljakastike!
Tämä on yksi versio keikauskakusta-hiukan erilaisia ohjeita löytyy paljon, mutta valmistusperiaate kaikissa lähes sama!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti