22.6.2014

Kesäkurpitsa-tomaattivuoka Lefkotiri-juustolla

Etsin kaupastani kreikkalaista Saganaki-juustoa (tai oikeammin kefalotiriä, mutta täällä paketin päällä lukee saganaki!), jota voi paistaa tai grillata ihan sellaisenaan. Sitä ei ollut, mutta löytyi minulle ennestään tuntematon Lefkotiri-juusto. Aito kreikkalainen tämäkin.
Tästä juustosta lähti liikkeelle tämän päivän ruoka.

kesäkurpitsaa,  2kpl
tomaatteja,  4-5 kpl
Lefkotiriä, 200 gr paketti
valkosipulia,  2-3 kynttä
kuivattua tai tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
hunajaa
(tarvittaessa ripaus suolaa)



Lefkotiri on helposti murenneltava, pehmeämmän makuinen kuin Feta. Se sopii salaatteihin ja paistoksiin.

Leikkaa kesäkurpitsat ja tomaatit viipaleiksi ja lado uunivuokaan pohjalle ensin kerros kesäkurpitsaviipaleita. Voit myös viipaloida ne pitkittäin. Niiden päälli ripottelin kuivattua basilikaa ja seuraavaksi kerros tomaattiviipaleita, joiden päälle valkosipuliviipaleita maun mukaan.
Hiukan oliiviöljyä päälle(minulla oli avokadoöljyä).
Sitten kerros Lefkotirimurua.
Ladoin vielä yhdet kerrokset kesäkurpitsaa ja tomaatteja sekä valkosipulia ja basilikaa.
Päälle loppu juusto muruina ja taa loraus öljyä sekä aivan ohuesti hunajaa.
Suolaa ei välttämättä tarvitse, koska sitä tulee juustosta.

Ainesten määrä riippuu iha uunivuokan koosta. Minulla oli melko suuri lasagnevuoka, mutta kaksi kerrosta on oikein sopiva määrä.
Juustoa olis saanut olla päälyskerrokseen hiukan enempi, mutta menetteli näinkin.

Uuniin menossa


Valmis paistos

Paista 200° n.35-40 min. tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja juusto on saanut hiukan väriä.

Sopii erittäin hyvin tarjottavaksi grillatun lihan kanssa ja jokin vesimeloni-viinirypäle (hedelmä)pohjainen salaatti on hyvä lisäke!

Kali orexi eli hyvää ruokahalua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti