14.7.2014

Riisirieska

Tämän ohjeen olen saanut kauan sitten silloiselta työkaveriltani. Tätä tulee tehtyä melko usein, koska-taas kerran-on helppo ja melko nopea ja ainakin omasta mielestäni todella hyvää!
Laitan tähän reseptin alkuperäisessä muodossaan ja sulkuihin vastaavasti tämän kertaisen oman sovellukseni.

3 dl                                             vettä
2 dl                                              puuroriisiä ( 1 dl puuroriisiä ja 1 dl kaurahelmiä )
50-100 gr                                    voita  (ehkä 50 gr riittää!)

Laita riisit ja voi kattilaan kylmään veteen ja keitä kiehumapisteeseen. Katkaise virta ja jätä ryynit imeytymään nesteeseen kuumalle levylle. On valmis, kun kaikki neste on imeytynyt.

6 dl                                            maitoa
2                                                kananmunaa
3 dl                                            kaurahiutaleita  ( kaura-ruishiutaleita ja  hiukan ruisrouhetta)
2 dl                                            kermaviiliä
1-1½ tl                                       suolaa

Laita kaurahiutaleet turpoamaan maitoon riisin valmistumisen ajaksi.
Kun riisi on valmista, lisää kaikki aineet kaurahiutale-maitoseokseen.

Kaada seos leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista 250° 20-30 min. uunin keskitasolla tai kunnes pinta on kunnolla ruskettunut.



Tämän paksuista tulee suurella uunipannulla




Maistuu hyvälle heti lämpimänä pelkällä voilla sipaistuna tai tästä saa myös herkullisia pikkusuolaisia kahvipöytään kananmunalla, lohella (graavi/kylmäsavu) ja tomaatilla päälystettynä.

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti