Mustikoiden "metsästäminen" on vienyt kaiken ajan niin, etten ole leiponut mitään moneen viikkoon
Jotakin kauden tuoreista marjoista se on oltava!
Kotiliesi no.13/2010 tarjosi sivukaupalla reseptejä erilaisiin marjaleivonnaisiin. Lehden olen kyllä säästänyt, mutta yhtäkään ohjetta en ole aiemmin testannut.
Tein tämän piirakan mustikoista (alkuperäisessä ohjeessa vadelmia), vaikka minulla olis ollut vadelmia pakasteessa. Ja varmasti paremmin vadelmat sopiikin, koska ovat aromaattisempia kuin mustikat. Ricottajuusto oli minulle uusi tuttavuus, eikä sitä löytynyt omasta lähimarketistani. Piti mennä "merta etemmäs kalaan" eli Kuopion Prismasta bongasin purkin! Ricotta on hyvin mietomakuinen italialainen herajuusto.
Ja alkuperäisen reseptin päällä luki punaisella, että helppo!!!
Pohja:
125 gr voita/margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Sekoita taikinan ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Minä nypin käsin koneen puuttuessa.
Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
Täyte:
1 prk (250 gr) ricottajuustoa
3/4 dl sokeria
2 kananmunaa
100-200 gr vadelmia (laitoin mustikoita, mutta varmasti punaherukatkin kävis hyvin!)
Päälle tomusokeria tarjolle tuotaessa.
Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi seokseksi. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja kaada täyte vuokaan. Ripottele marjat päälle.
Paista uunin keskitasolla 200° n.30 minuuttia.
Tämä piirakka on ehkä helpoin ja nopein valmistettava, mitä olen koskaan tehnyt!
Ja plussaa on se, että pohja säilyy rapeana, vaikka sitä ei esipaistetakaan!
Kokeilen vielä joillakin hapokkaammilla marjoilla, ehkä punaherukoilla!
Ja nyt kuppi kahvia ja pala piirakkaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti