Mutta kakusta tulikin niin hyvä, että laitanpa reseptin, jonka olen saanut facebookista jostakin jouluryhmästä.
Jouduin kuitenkin melko lailla muuttamaan, koska eihän minulla extempore ollut ihan kaikkia aineita tai jotakin oli vaan vähän ja piti käyttää korvaavaa aineosaa!
Laitan sulkuihin sen, mitä minä käytin tähän kakkuun!
250 gr voita
2½ dl sokeria
4 munaa
1 tl säilykekirsikan lientä (2-3 rkl)
2 rkl kermaa (3-4 rkl)
1 prk kirsikoita liemessä,n. 1dl
1 ras sokeroituja kirsikoita (n.1 dl pilkottua säilykeananasta)
2 dl kookoshiutaleita (1dl kookoshiut. + 1 dl mantelijauhetta)
2 tl leivinjauhetta
4½ dl vehnäjauhoa
Vaahdota voi ja sokeri ja lisää munat yksitellen välillä voimakkaasti vatkaten.
Lisää kuivat aineet vuorotellen nestemäisten kanssa ja lopuksi paloitellut kirsikat ja sitä kirsikoiden lientä vain tuo ohjeen määrä, ei kaikkea purkista. Kirsikat olivat pienessä lasipurkissa, 125 gr liemineen. Seuraavan kerran laitan kaksi purkkia näitä liemessä olevia kirsikoita
Laitoin enemmän kermaa ja kirsikkalientä, koska alkuperäisen ohjeen mukaan kakkua valeltiin paistamisen jälkeen tähteeksi jääneellä kirsikkaliemellä, mutta minä en tykkää liian kosteasta kahvikakusta.
Paista voidellussa ja korppujauhotetussa suuressa vuuassa 175° n.tunti.
Kakusta tulee suuri ja mehevä!
Pääsiäiseksi tätä voisi muunnella käyttämällä pelkkiä ananaspaloja ja mausteeksi sitruunankuorta ja tilkka sitruunamehua!
Aurinkoista kevättä lukijoille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti