6.3.2015

Kirsikka-kookos kakku

Tällä kertaa en aikonut laittaa reseptiä tänne, enkä siitä syystä edes kuvannut työvaiheita.
Mutta kakusta tulikin niin hyvä, että laitanpa reseptin, jonka olen saanut facebookista jostakin jouluryhmästä.
Jouduin kuitenkin melko lailla muuttamaan, koska eihän minulla extempore ollut ihan kaikkia aineita tai jotakin oli vaan vähän ja piti käyttää korvaavaa aineosaa!

Laitan sulkuihin sen, mitä minä käytin tähän kakkuun!

250 gr            voita
2½ dl             sokeria
4                    munaa
1 tl                 säilykekirsikan lientä                              (2-3 rkl)
2 rkl               kermaa                                                    (3-4 rkl)
1 prk              kirsikoita liemessä,n. 1dl
1 ras               sokeroituja kirsikoita                              (n.1 dl pilkottua säilykeananasta)
2 dl                 kookoshiutaleita                                     (1dl kookoshiut. + 1 dl mantelijauhetta)
2 tl                  leivinjauhetta
4½ dl              vehnäjauhoa

Vaahdota voi ja sokeri ja lisää munat yksitellen välillä voimakkaasti vatkaten.
Lisää kuivat aineet vuorotellen nestemäisten kanssa ja lopuksi paloitellut kirsikat ja sitä kirsikoiden lientä vain tuo ohjeen määrä, ei kaikkea purkista. Kirsikat olivat pienessä lasipurkissa, 125 gr liemineen. Seuraavan kerran laitan kaksi purkkia näitä liemessä olevia kirsikoita

Laitoin enemmän kermaa ja kirsikkalientä, koska alkuperäisen ohjeen mukaan kakkua valeltiin paistamisen jälkeen tähteeksi jääneellä kirsikkaliemellä, mutta minä en tykkää liian kosteasta kahvikakusta.

Paista voidellussa ja korppujauhotetussa suuressa vuuassa 175°  n.tunti.

Kakusta tulee suuri ja mehevä!


Pääsiäiseksi tätä voisi muunnella käyttämällä pelkkiä ananaspaloja ja mausteeksi sitruunankuorta ja tilkka sitruunamehua!




 Aurinkoista kevättä lukijoille!
         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti