23.2.2015

Pullia suklaisella ja omenaisella täytteellä

Aloitin joulun jälkeen tehokkaan pakastimen tyhjennyksen eli päätin katsoa, kuinka kauan sieltä löytyvät perusainekset päivittäiseen ruokaan!
Löytyy, löytyy vaikka mitä! Ja hyvän loven olen saanut molempiin arkkupakastimiin, jopa niin, että kohta saan yhdistää kaikki suurempaan ja toisen voi sulattaa!

Viikonloppuna tämä tyhjennysvimma ulottui jo jääkaappiin ja keittiön muihin kaappeihin.
Eilen syntyi hyytelökakku ja tänään löytyi aineksia kahteen erilaiseen pullan täytteeseen!
Kaikissa on vielä hyvästi päiväyksiä, koska minä pidän huolen, ettei kaappeihin jää päiväysvanhoja tavaroita!

Eli valmistin reilun puolen litran tavallisen pullataikinan kunnon pläjäyksellä kardemummaa, enkä tietenkään säästellyt voissa enkä sokerissa!


Omenahilloa/sosetta minulla on omasta takaa, mutta sehän ei ole ns.paistonkestävää niin kuin kaupan marmeladit ja saattaisi valua pullan päältä uunipellille, vaikka sen kuinka laittaisi syvennykseen. Löysin joskus johonkin tarkoitukseen (mihin?) ostamaani Vanhan ajan Vaniljaksastikejauhetta pussillisen ja sekoitin sitä omppuhilloon aivan summittaisesti. Jonkin ajan päästä hillo olikin ihan mukavasti kiinteytynyt ja saostunut!

Jääkaapissa oli myös rasia Philadelphia Marabou maitosuklaa tuorejuustoa, oikein pehmeää ja hyvänmakuista.

Kaulitun levyn päälle suklaista juustoa ja ripaus kookoshiutaleita





Levy ohuelle rullalle ja leikataan pötköiksi




Pötköt paperivuokiin ehjä puoli alaspäin ja nurkat nostellaan keskelle




Muotoilussa vielä parantelun varaa!

Toisesta taikinan puolikkaasta pyörittelin tavallisia pikkupullia.

Muutamaan ei riittänyt omppua, niin tein voisilmän ja voin päälle vaniljasokeria


Omenatäyte pysyi hyvin kuopassaan!




                                  Näin Pienessäniemessä puuhasteltiin tänään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti