10.9.2015

Valkosuklainen omenapiirakka

Tämä resepti pisti silmään Kotivinkin sivulta ja oli taas niin helpon ja nopean tuntuinen, että tekaisinpa pakasteeseen vieraskahvileiväksi!
Taitaa kyllä maistua itsellekin!!

Pohja:
5 dl                                    piimää (käytin rasvatonta, mutta varmasti käy mikä vain)
1 dl                                    rypsiöljyä
3 dl                                    sokeria
8 dl                                    vehnäjauhoa
1½ tl                                  soodaa
2 tl                                     kanelia

Täyte:
1 litra                               omenakuutioita/viipaleita (laitoin vähän reilummin)
½ dl                                  fariinisokeria
100 gr                               valkosuklaata rouhittuna
2 dl                                   saksanpähkinää rouhittuna (laitoin mantelirouhetta)

 
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Kuutioi omenat ja sekoita niihin fariinisokeri.
Rouhi valkosuklaa.
Sekoita piimä, sokeri ja öljy ja lisää seokseen vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda ja kaneli.

Levitä taikina uunipellille ja ripottele omanakuutiot päälle.
Päälimmäiseksi suklaa- ja pähkinärouhe.

Paista 225° 25-30 min.

Käytin Jonagold omenoita ja kuorin ne.


Aineet vain sekoitellaan keskenään. Helppoa!


Valmistakin suklaarouhetta taitaa löytyä, mutta rouhin veitsellä itse.

Suklaa- ja pähkinärouheet päälle ja uuniin 225°:een!



Ja 25 minuuttia myöhemmin, suuri pellillinen piirakkaa!


Tarjolle tuodessa voi päälle pöläyttää hiukan tomusokeria halutessaan!

Valmistui nopeasti ja helposti ja on mehevän hyvää!

Nyt ehtii vielä puolukka- ja kantarellimetsään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti