Olin kymmeniä vuosia tekemättä sitä kakkua itselleni! Anoppini rakasti sitä ja hänelle tein usein jouluksi!
Nyt löysin uudenlaisen ohjeen, mutta on rehellisesti tunnustettava, että en muista, mistä olen tämän paperinpalaselle ylös kirjoitellut??
Joten ajattelin, että kerran vielä kokeilen ja jos en tykkää, niin that's it! Ei koskaan enää!
Mutta vannomatta paras-tää maistuukin todella hyvälle ja on suorastaan pumpulisen pehmeää!
Maistiaiset on jo otettu! |
Olin niin varma, etten tykkää tästäkään, etten viitsinyt työvaiheita kuvata, mutta jokainen muistaa sen vuosikymmenten takaisen tekotavan ja tässäkin se on pitkälti sama.
Voitele ja korppujauhota suurehko kakkuvuoka.
1 pkt taatelia
1½ dl kahvia (laitoin hyvin vahvaa)
200 gr voita
2 kpl kananmunaa
2 dl sokeria (hienoa Sirosokeria)
2 tl vaniljasokeria
½ dl kermaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1. Keitä taatelit kahvin kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää voi siihen sulamaan.
2. Kun seos on kädenlämpöistä, vatkaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi.
3. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hetken aikaa.
4. Seuraavaksi lisää sokeri, vanilja ja kerma ja sekoita hyvin.
5. Lisää viimeiseksi jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sooda.
Paista kakkua 175° n.50 min.
Kakusta tulee muhkea ja pehmeä rakenteeltaan |
Sytytellään jouluvaloja ja kynttilöitä luomaan tunnelmaa ja nautitaan taatelikakku kahvit! |
Hyvää ensimmäistä adventtia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti