17.12.2015

Joulupikkuleivät

En tiedä, onko tää ihan virallinen nimi näille pikkuleiville, joiden ohjeen nappasin jostakin FaceBookin jouluryhmästä. Tuota nimeä tekijä käytti ja kertoi, että on mummunsa vanha resepti.
Moni kehui tätä ja päätin testata puolikkaalla annoksella!
Ei turhaan kehuttu! Ovat maukkaita ja suussa sulavia. Eniten maistuu kardemumma, jota taisin hurauttaa enemmän kuin ohjeessa sanotaan!

Taikina on hiukan haasteellinen leivottava. Tarttuu helposti leivinpöytään ja kaulimeen sekä käsiin, joten kannattaa ottaa pienehkö pala jääkaapista kerrallaan käsittelyyn!

Valmistin taikinan edellisenä päivänä ja jätin yöksi jääkaappiin tekeytymään!



TAIKINA

250 gr                                  voita
2 dl                                       hienoa sokeria
1 kpl                                     muna
1 dl                                       kermaa
2½ dl                                    perunajauhoa
3½ dl                                    vehnäjauhoa
1 tl                                        leivinjauhetta
1½ rkl                                   vaniljasokeria
2 tl                                        kardemummaa


Vispaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää muna hyvin vatkaten.
Sekoita vuorotellen kerma ja jauhot, joihin on lisätty mausteet ja leivinjauhe.
Laita taikina muutamaksi tunniksi jääkaappiin, tai vaikka yön yli!


Kauli ohuehkoksi ja ota haluamiasi kuvioita!

Tästä näkyy, että kardemummaa on reilusti!




 Voitele pikkuleivät kananmunalla ja ripottele päälle mantelirouhetta, raesokeria tai hienoa sokeria.
Laitoin ensin mantelirouheen ja sen päälle hiukan hienoa sokeria sitomaan mantelirouhetta. Lopuksi ripsautin hiukan raesokeria koristeeksi!

Paista 200° n.6-7 min. Tietenkin paistoaika riippuu uunista, joten kannattaa tarkkailla huolella, ettei reunat kärähdä!


Puolesta annoksesta tuli n.55 kpl!







                                                Rauhallista joulun odotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti