Puolukkaa on kertynyt pakasteeseen turhankin paljon yhdelle ihmiselle ja etsiessäni puolukkaisen joululeivän ohjetta, pisti silmään tuo kakkuohje.
Kakku on todella helppo, vain vuuan voitelu ja ainesten mittaus ja sekoitus ja uuniin.
Vuuan leivitin kookoshiutaleilla |
4½ dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl ruokasoodaa
2 dl puolukkasurvosta (sokeroimatonta, minulla oli hiukan sokeria)
2 kpl munaa
2 dl kermaa
1 dl voisulaa
Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.
Lisää puolukkasurvos, munat, kerma ja voisula ja sekoita sen verran, että on tasaista.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n.60-70 min.
Paistoin reilun tunnin.
MAKSALAATIKKO
Maksalaatikon valmistin Valion ohjeella veljen vaimon antamasta naudanmaksasta.
Maksalaatikko on yksi niitä ruokia, joka jakaa mielipiteitä hyvinkin rajusti. Siitä joko tykätään tai sitten ei. Ulkomaalaisille on kummastus riisipuuro, johon tulee maksaa ja rusinoita!
1½ dl puuroriisiä
5 dl vettä
2 sipulia
voita
3 dl maitoa
2 dl kermaa
300 gr jauhettua naudanmaksaa
1 dl rusinoita
1 muna
3 rkl siirappia
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ tl inkivääriä
1 tl meiramia
Keitä riisiä n.10 min,vedessä ja kuullota hienonnetut sipulit voissa.
Lisää muut aineet riisin sekaan. Seos on hyvin löysää tässä vaiheessa, koska riisiä on keitetty vain vähän aikaa.
Paista voidellussa n.2,5 litran vetoisessa vuuassa, tai kahdessa pienemmässä, 200 asteessa n.tunti.
Minulle tuli kolme vuokaa, kun käytin pienehköjä.
uuniin menossa |
Valmiit laatikot |
Mukavaa joulun odotusta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti