Tämä kakku on oikeastaan yhdistelmä kolmestakin aiemmin tekemästäni hyytelökakusta.
POHJA 1
200 gr Digestive-/Bastognekeksejä
75 gr sulatettua voita
Murskaa keksit tehosekoittimessa tai minigrip pussissa kaulimella päältä jyräten.
Sekoita keksimuru sulatettuun voihin ja painele kevyesti irtopohjavuokaan,jonka reunan ja pohjan väliin on pingotettu leivinpaperi.
Laita jääkaappiin siksi aikaa,kun valmistat täytteen.
POHJA 2
3½ dl ruishiutaleita
50 gr voita
3/4 dl fariinisokeria
Paahda ruishiutaleita kuumalla pannulla sekoitellen,mutta varo polttamasta. Sopiva aika on,kun niistä kohoaa ihana,paahteinen tuoksu.
Lisää voi ja fariinisokeri ja sekoittele niin kauan,että seos on rapeaa eli voi on kunnolla imeytynyt ja sokeri sulanut ja muodostuu rapea seos.
Painele kevyesti vuuan pohjalle kuten edellä kerrottu.
TÄYTE
1½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
4 dl maustamatonta jugurttia (käytin 2% kreikkalaista jugurttia,rasvaton
piimäkin käy)
2 dl kuohu-/vispikermaa
3-4 rkl sitruunamehua
6 kpl liivatteita
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vispaa kerma.
Sekoita sokeri sekä vaniljasokeri jugurttiin.
Yhdistä kermavaahto ja jugurtti-sokeriseos.
Kuumenna sitruunamehu (ei liian kiehuvaksi) ja sulata siihen liivatteet hyvin.
Anna liivateseoksen jäähtyä hiukan ja kaada se täytteeseen koko ajan hyvin sekoittaen (sähkövatkaimella). Tässä vaiheessa kannattaa vielä tarkistaa makeus ja lisätä tarpeen mukaan sokeria ja pikku tilkka sitruunanmehuakin,aivan oman makumieltymyksen mukaan.
Kaada seos vuokaan pohja-ainesten päälle ja anna hyytyä jääkaapissa peitettynä muutama tunti.
PÄÄLLE (kiille)
2 dl makeutettua appelsiinimehua (ananasmehu sopii myös hyvin)
3 kpl liivatteita
Sulata liivatteet kuumennettuun appelsiinimehuun ja kaada haaleana vuokaan täytteen päälle.
Täytteen päälle voit laittaa kiilteen alle hedelmäpaloja,ananasta, kalvottomaksi leikattuja appelsiinipaloja,mitä vain haluat tai sattuu olemaan. Minulla tässä on vain tuo kiille,koska kotona ei sattunut olemaan mitään hedelmiä.
Kiilteen voit myös valmistaa seuraavasti:
2 dl jotakin keltaista mehua (appelsiini/ananas)
1 dl hyytelösokeria
Kuumenna mehu ja lisää siihen hyytelösokeri vähissä erin koko ajan sekoitellen Anna kiehahtaa nopeasti.
Anna hyytelön jäähtyä hiukan ennen kakun(hedelmäpalojen) päälle lusikointia.
Kakun voi koristella pääsiäiseen sopivasti vaikkapa pikkuruisilla suklaamunilla tai näillä hauskoilla suklaamunan puolikkailla.
Iloista Pääsiäistä. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti