15.3.2021

Maaliskuun mietteitä

 Koko viime viikon pyörittelin mielessäni ajatusta aloittaa taas lähes päivittäisen,päiväkirjatyylisen kirjoittelun,mutta en vaan päässyt alkuun.

Tänä aamuna herätessä tuntui,että olisi tehnyt mieli vetää peitto korviin ja jäädä sinne koko päiväksi,mutta onhan sitä saatava itsensä liikkeelle. Normikuviot toistuvat,eli ensimmäisenä Thyroxiinipurkille(kilpirauhasen vajaatoimintaan),kun ne pitää ottaa tyhjään vatsaan vähän ennen aamukahvia.

Samalla MoccaMaster porisemaan ja kyllä se päivä siitä käynnistyy.

Maanantai on petivaatteiden tuuletus aamu,mutta tällä kertaa tempaisin lakanat pyykkiin. Tuli mieleen,miten olin opettanut lapseni jo pienestä nauttimaan puhtaiden,mankeloitujen lakanoiden sileydestä illalla suihkun tai saunan jälkeen. Kuulen vieläkin korvissani heidän iloisen hykertelynsä,kun pujahtivat peittojensa alle. Ajatukset tuovat hymyn kasvoilleni ja pilvinen,hiukan räntäsateinen päivä ei tunnukaan enää niin ankealta.

Vaihdanpa samalla kaikki pyyhkeet. Ottaessani käsipyyhettä kaapista,sieltä osuu käteeni äitini pellavainen pyyhe,jolla täytyy olla ikää ainakin yli 70 vuotta. Siinä on äitini tyttönimen kirjaimet hänen itsensä kirjailemana. Olo muuttuu nostalgisen haikeaksi.

Mitähän sitä tällä viikolla saisin aikaan,tekisin?

Viime viikolla laitoin hiukan samettiruusun siemeniä itämään. Ne ovat todella helppoja kasvatettavia ja kerään joka kesä siemenet seuraavaa kesää varten.


Viime viikolla pistäydyin veljen vaimon kanssa kaupassa ja samalla serkkuni lesken luona. Hän on reipas ja iloinen ihminen,jonka seurassa "surut" unohtuu. Joka kerta hän antaa jotakin mukaankin,lähinnä käsin tekemiään,kutomiaan,ompelemiaan.

Nyt sain virkatun liinan ja pari patalappua.


Lauantaina innostuin leipomaan pitkästä aikaa ja tekaisin yhden blogini suosituimman leivonnaisen, Ananas-rahkatortun. Ohje löytyy täältä blogistani


Hiukan tummui reunat liikaa,kun halusin väriä tuon täytteenkin päälle,mutta hyvä ja pehmeä on muuten.

Poikani tuli iltapäivällä tekemään meille pitsan.


Jotain kevääseen ja pääsiäiseen viittaavaa tekee mieli jo ottaa esille. Nyt vasta vaihdoin pois muumiaiheisen joululiinan ja laitoin tilalle, en vielä pääsiäisliinaa,mutta yhden suosikkini,joka ei liene edes liinakangasta,mutta ihastuin kauan sitten noihin itämaisiin väreihin ja kuvioihin.


Reipasta viikon alkua kaikille. Lähden tästä keittämään sienikeittoa,kun pakastin pursuaa viime kesän/syksyn sienisatoa.

Odotellaan aurinkoisia kevätpäiviä ja ennen kaikkea hyviä potkukelkkakelejä jäälle.

  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti