Pakko minunkin oli kokeilla! Tapani mukaan en noudattanut aivan yhtä ja samaa ohjetta, mikä johtui tietenkin osittain kotoa löytyvistä raaka-aineista!
Yhdistelin hiukan Valion ja Pirkan ohjeita!
Taikina:
100 gr pehmeää voita tai margariinia
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 tl sitruunamehua
3/4 dl maitoa
Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Lisää sitruunankuori ja -mehu sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa..
Nostele taikinaa kahden lusikan avulla pellille leivinpaperin päälle n.30-40 kpl(riippuen, minkä kokoisia haluat tehdä), mutta jätä hiukan leviämisvaraa.
Paista 175° uunin keskitasolla n.15-17 min.
Anna jäähtyä.
Täyte:
Täytteeksi käy melkein mikä vaan-maustetut rahkat, kermavaahto, vispattu vaniljakastike, hillo/marmeladi, marjat, suklaarouhe! Noista voit yhdistellä mieleisesi ja maustaa sen myös oman makusi mukaan.
Minä vispasin 12% Flora Vanillaa ja sekoitin maustamattoman tuorejuuston sekaan, johon olin lisännyt hieman tomusokeria. Maustoin melko voimakkaasti situunankuorella ja -mehulla. Lopputulos raikkaan sitruunaisen makea!
Tämän täytteen alle voi hipaista hiukan jotakin makuun sopivaa hilloa tai marmeladia!
Näitä ei kannata täyttää kovin paljoa etukäteen, etteivät pehmene ja sitkisty. Ovat parhaimmillaan juuri täytettyinä, kun leivonnainen on vielä pinnasta rapea.
Pinnalle pölähdys tomusokeria.
Ohjeen mukaan ovat hiukan pienempiä, mutta tein tarkoituksella suuria, ettei välttämättä muuta kahvileipää tarvitse! |
Perunarieskoihin ei ole tarkkoja ainemääriä, sillä tein ne aivan "näppituntumalla"!
-keitettyä perunaa survottuna
-hieman keitinvettä, suolaa ja voita
-kermaviiliä purkki
-tilkka ruokakermaa
-yksi kananmuna
-vähän ohrajauhoa
-vehnäjauhoa
-pellavansiemeniä hiukan
-ripaus kaurahiutaleita
Sekoita kaikki edellämainitut ainekset puukauhalla löysähköksi taikinaksi ja nostele uunipannulle leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia kekoja, joita painelet hiukan litteämmiksi.
Paista 250° kunnes pinnalla on ruskeita täpliä!
-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti