Minä harvemmin teen tavallisia täytekakkuja, koska olen tykästynyt erilaisiin hyytelökakkuihin!
Tänään kuitenkin tein testimielessä mahdollisia tulevia juhlia varten Pirkan v.2010 pääsiäislehden ohjeella tämän kakun.
KAKKUPOHJA
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Tee em.aineista normaali kakkupohja ja paista sitä uunin alatasolla 175° n.30 min.( N.3 litran pyöreä kakkuvuoka).
LEMON CURD eli SITRUUNATAHNA
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunamehua
50 g voita
Sekoita kaikki em.aineet paitsi voi paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna koko ajan vispilällä sekoittaen kunnes seos kiehahtaa. Ota kattila levyltä ja sekoita vielä hetki. Lisää voi pieninä paloina ja sekoita kunnes sulaa. Siirrä kattila kylmään vesiastiaan jäähtymään.
KOSTUTUS
2 dl appelsiinitäysmehua
TÄYTE ja KUORRUTUS
1 tlk persikanpuolikkaita sokeriliemessä (820 g)
2tlk(4dl) vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
sitruunatahnaa, josta jätät 1 dl kakun pinnalle
Vaahdota kerma ja mausta vaniljalla(minä makean ystävänä lisäsin hiukan myös tomusokeria, jota ei ohjeessa ole!!!). Lisää kermavaahtoon sitruunatahna 1dl lukuunottamatta.
KORISTELU
1 dl sitruunatahnaa
vihreitä ja tummia viinirypäleitä, persikkaa, kiiwiä, ananaskirsikoita, karambolaa
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin levy ja levitä sille kermvaahto-lemon curd-seosta(1dl sitruunatahnasta on jätetty kakun päälle!) sekä kuutioitua persikkaa.
Tee seuraava kerros samalla tavoin, mutta huomaa jättää kerma-sitruunatahnaseosta n.1/3 kakun reunoja varten.
Kun olet koonnut kakun, laita leikkuulauta kevyesti hetkeksi kakun päälle.
Levitä säästämäsi sitruunatahna kakun päälle ja koristele haluamillasi hedelmillä.
Pursota(tai muuten levitä) loppu kermaseos kakun reunoille.
Anna kakun vetäytyä viileässä seuraavaan päivään tai ainakin muutama tunti!
Koristeluni on hiukan mielikuvitukseton, mutta käytin sitä, mitä kotoa sattui löytymään. Tarkoitus olikin lähinnä testata tuota sitruunatahnaa (lemon curdia) ja se on kyllä todella raikkaanmakuinen kerman kanssa yhdistettynä. Ja loppujen lopuksi helppo valmistaa.
Palataan kakun makuun vielä huomenna, kunhan useampi testaaja on sitä maistellut!
Hirviiköhä tuota maestoo, liekkö oliiveja nuo mustat tuossa piällä..
VastaaPoista"Arvosteluraati" oli sitä mieltä, että täyte saisi olla hieman voimakkaampimakuinen mitä persikka on ja ehkä vois vähemmän kostuttaa. Silloin kun kakkupohjassa on perunajauhoja, kostutuksen kanssa saa olla erityisen varovainen! Muuten hyvä ja raikas!
VastaaPoistaTein tänään kääretortun, johon laitoin täytteeksi omenasosetta ohuesti ja Lemon Curdilla maustettua kermavaahtoa. Hyvälle tuntui maistuvan vieraistakin!
Poista