19.4.2013

Kantarelli-Juusto Sukkulat

Toissa kesän sienisatoa on riittänyt aina tänne asti ja vasta nyt pääsin käsiksi esim.viime kesän kantarelleihin.
Tämä ohje on alunperin kasvis-juustosukkulat, mutta olen muunnellut tätä hyvinkin moneksi; jauheliha-sieni,kasvis-,lohi- sekä kinkkutäytteillä.

TAIKINA

2½ dl           maitoa
25 gr            hiivaa(laitoin vajaan ½pussia kuivahiivaa)
½ tl              suolaa
1 rkl             sokeria
n.6 dl           vehnäjauhoja
½ dl             juoksevaa Voimariinia (tai vastaavaa)

TÄYTE

n.3 dl           pakaste kantarellia
1 kpl            keskikokoinen sipuli
n.1/3 ras.     aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa
ripaus valkopippuria, hiukan kuivattua basilikaa, suolaa tarpeen mukaan ja hivenen makeutusta(hunajaa tai sokeria)

Leivo vehnätaikina normaaliin tapaan ja kohota se.

Taikinan kohotessa valmista täyte. Hienonna sulatetut kantarellit ja haihduta niistä neste paistinpannulla. Lisää pannuun nokare voita(tai tilkka öljyä) ja hienoksi silputtu sipuli. Kuullota hetki ja lisää tuorejuusto ja mausteet.
Täyte saa jäähtyä jonkin aikaa.

Jaa kohonnut taikina n.20 palaksi ja kauli ne pyöreiksi ( n.Ø 10 cm). Laita täytettä levyn keskelle ja nosta reunat ylös ja nipistele kiinni. Käännä sukkulat saumapuoli alaspäin uunipannulle leivinpaperin päälle.
Kohota.

Voitele kohonneet leivonnaiset juoksevalla Voimariinilla, pistele haarukalla, ripottele päälle unikon- tai pellavansiemeniä ja paista 225° n.15 min.


Valmiita

Voideltuina ja pisteltyinä uuniin menossa

Sauma nipistellään kiinni ja leivonnainen laitetaan sauma alaspäin uunipellille

Täytettä reilu teelusikallinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti