Tämä ohje on alunperin kasvis-juustosukkulat, mutta olen muunnellut tätä hyvinkin moneksi; jauheliha-sieni,kasvis-,lohi- sekä kinkkutäytteillä.
TAIKINA
2½ dl maitoa
25 gr hiivaa(laitoin vajaan ½pussia kuivahiivaa)
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
n.6 dl vehnäjauhoja
½ dl juoksevaa Voimariinia (tai vastaavaa)
TÄYTE
n.3 dl pakaste kantarellia
1 kpl keskikokoinen sipuli
n.1/3 ras. aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa
ripaus valkopippuria, hiukan kuivattua basilikaa, suolaa tarpeen mukaan ja hivenen makeutusta(hunajaa tai sokeria)
Leivo vehnätaikina normaaliin tapaan ja kohota se.
Taikinan kohotessa valmista täyte. Hienonna sulatetut kantarellit ja haihduta niistä neste paistinpannulla. Lisää pannuun nokare voita(tai tilkka öljyä) ja hienoksi silputtu sipuli. Kuullota hetki ja lisää tuorejuusto ja mausteet.
Täyte saa jäähtyä jonkin aikaa.
Jaa kohonnut taikina n.20 palaksi ja kauli ne pyöreiksi ( n.Ø 10 cm). Laita täytettä levyn keskelle ja nosta reunat ylös ja nipistele kiinni. Käännä sukkulat saumapuoli alaspäin uunipannulle leivinpaperin päälle.
Kohota.
Voitele kohonneet leivonnaiset juoksevalla Voimariinilla, pistele haarukalla, ripottele päälle unikon- tai pellavansiemeniä ja paista 225° n.15 min.
Valmiita |
Voideltuina ja pisteltyinä uuniin menossa |
Sauma nipistellään kiinni ja leivonnainen laitetaan sauma alaspäin uunipellille |
Täytettä reilu teelusikallinen |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti