29.4.2013

Murokakku


250 g               voita
2½ dl               sokeria(Siro erikoishieno sokeri)
1 dl                  perunajauhoja (laitoin reilun desin)
2 dl                  vehnäjauhoja
3                      kananmunaa
1 tl                   leivinjauhetta
1 tl                   vaniljasokeria (jätin vaniljan pois ja laitoin yhden sitruunan raastetun kuoren ja pari tl kar-
                        demummaa)


Vatkaa voi ja sokeri lähes valmiiksi vaahdoksi ja lisää perunajauhot. Jatka vatkaamista, kunnes on täysin kuohkea vaahto.
Lisää kananmunat yksitellen, välillä hyvin vatkaten.
Lopuksi sekoita vehnäjauhot ja haluamasi mausteet liiemmin vatkaamatta.

Paista voidellussa ja korppujauhotetussa suurehkossa vuokassa 50-60 min 175°:ssa.

Kakku oli todella suussasulavan kuohkeaa. Tämän voi jokainen maustaa omalla tavallaan. Olisin ehkä laittanut pelkkää sitruunaa, jos minulla olis ollut sitä hiukan enemmän.
Kun katsoo minun viimeaikaisia reseptejäni, huomaa, että nyt on sitruuna ykkösmauste!!



1 kommentti:

  1. itse taitaisin maustaa habanerolla. saisi syödä itse siis koko kaakun.

    VastaaPoista