1.5.2013

Mokkakakku

Milloinkahan minä aloitan oikeesti leipoa juhlia varten, kun toistaiseksi kaikki on ollut vain testauksia?
Tänään oli pakko tehdä koeannos täytekakun mokkakuorrutusta, koska olin tehnyt sitä viimeksi n.20 vuotta sitten ja siitä jäi hiukan katastrofaaliset muistot!!
Oli tyttären rippijuhlat ja tietenkin sunnuntain vastaisena yönä aloin täyttää kakkua. Kaikki menikin hyvin siihen asti, kunnes huomasin, että  liivatteiden sijaan minulla on liivatejauhetta-ja sitäkin juuri ja juuri tarvittava määrä!

Kesken en puuhaa jättänyt, mutta yö menikin vähän väliä katsoessa, hyytyykö kuorrutus vai ei!
Hyväksi vieraat kehuivat, vaikka ei se aivan napakymppi ollut koostumukseltaan. Mutta makuhan se ratkaisee!

Pohja:

4              munaa
1½ dl       sokeria
50 gr        jauhettua hasselpähkinää(mantelia)
1½ dl       vehnäjauhoa
2 tl           leivinjauhetta

Paista pohja voidellussa ja korppujauhotetussa pyöreässä vuokassa 175° n.35 min.
Leikkaa se jäähtyneenä kahteen osaan ja kostuta jollakin vaalealla mehulla.

Täyte:
omenahilloa, lakkahilloa, persikoita/aprikooseja soseutettuna, lakkoja (noista käy mikä vain)

Päälle ja väliin:
Mokkakuorrutus

3 dl         kermaa
2             munaa
3/4 dl      sokeria
1 dl         vahvaa kahvia
4 kpl       liivatetta
2 tl          vaniljasokeria

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään hetkiseksi.
Vispaa kerma. Vispaa kananmunat ja sokeri.
Liuota vedestä puserretut liivatteet kuumaan kahviin ja anna jäähtyä haaleaksi.Kahvi saa olla todella vahvaa.
Sekoita liivate-kahviseos munasokerivaahtoon, samoin vispattu kerma ja vaniljasokeri.

Levitä pohjalevylle ensin haluamaasi täytettä ja päälle osa mokkakuorrutuksesta. Toinen levy päälle ja loppu mokkaseos kakun päälle kuorrutteeksi.
Reunoille voit laittaa paahdettuja manteleita ja muuten koristella haluamallasi tavalla.

Mokkakuorrutus on todella hyvää, jos tykkää kahvin mausta!

 HUOM! Tämä kuvassa oleva kakku on tehty koemielessä ja pohja on vain 3 kananmunasta ja mokkakuorrutustakin vain puoli annosta. Ohjetta noudattamalla saa melko hyvänkokoisen n.10 henkilölle riittävän kakun.  En myöskään panostanut koristeluun, koska haluan, että "arvosteluraati"maistelisi lähinnä vain kuorrutusta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti