11.5.2014

Lohi-katkarapuhyytelökakku 2

Tein vapuksi jo yhden lähes tällaisen samanlaisen suolaisen hyytelökakun, mutta en ollut oikein tyytyväinen lopputulokseen. Täyte oli hiukan "kitkeränmakuinen", ja sillä kertaa noudatin ohjetta lähes kirjaimellisesti. Kylmäsavulohi ja limen mehu olivat hiukan karvas yhdistelmä minun makuuni.
Eli limeä ja muita mausteita kannattaa lisätä vähin erin ja maistella välillä!

Eiliseksi olimme kutsuneet pienen sukulaisporukan viettämään äitini 91 v.syntymäpäivää ja kehittelin hiukan edellistä reseptiä omannäköisekseni! Vai pitäiskö sanoa makuisekseni!!

POHJA

ruispaahtoleipäviipaleita
Reissumies tosi tummaa
voita ja maitoa

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan pohjan ja reunan väliin. Peitä vuuan pohja paahtoleipäviipaleilla.
Hienonna Reissumiespalat (n.125 gr) ja sekoita murut sulatettuun voihin (n.75 gr). Laita muruseos paahtoleipäviipaleiden päälle ja kostuta niitä vielä hiukan maidolla. Pullasuti on tähän sopiva väline!
Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytettä.

TÄYTE

250 gr                                               lohta (n.150 gr lämminsavu- ja 100 gr graavilohta)
200 gr                                               katkarapuja
1 ruukku                                           tilliä
1 iso                                                 punasipuli
1 iso                                                 omena
1 dl                                                   hillosipuleita ja tilkka niiden lientä
400 gr                                               tuorejuustoa (toinen rasia maustamatonta, toinen esim.tilli-,
                                                         tai ruohosipulituorejuustoa)
2 dl                                                   kuohukermaa
4 kpl                                                 liivatetta
1                                                       limen mehu (tätä määrää kannattaa maistella ja lisätä tarvitt.)
2 rkl                                                 hunajaa
1-2 tl                                                sitruunapippuria tai mustapippuria

 Laita liivatteet likoon kylmään veteen.
 Pilko lohet, katkaravut, punasipuli, hillosipulit ja omena, sekä hienonna tilli.
Vispaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
Notkista tuorejuustot ja lisää kaikki pilkkomasi aineet sekä mausteet. Lisää lohi viimeisenä, etenkin jos olet käyttänyt lämminsavulohta niin se ei "muussaannu" sekoitellessa.
Nostele kermavaahto viimeisenä joukkoon.
Kuumenna tilkka vesi-limenmehuseosta (3-4 rkl yhteensä) ja liuota liivatteet siihen. Älä anna kiehua.
Sekoita liivateseos täytteeseen hiukan jäähtyneenä.
Kaada täyte pohja-ainesten päälle ja laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Annoin olla yön yli ja koristelin seuraavana aamuna.

Koristelussa on vain oma mielikuvitus rajana. Tein kaksi samanlaista kakkua, joiden koristeluun käytin kylmäsavulohta, keitettyä kananmunaa, oliiveja, miniluumutomaatteja, limen ja sitruunanviipaleita sekä herneenversoja!





 Koristelu ei tarvitse toki olla näin runsas, mutta näin niistä tulee "ruokaisammat"!!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti