Tein vapuksi jo yhden lähes tällaisen samanlaisen suolaisen hyytelökakun, mutta en ollut oikein tyytyväinen lopputulokseen. Täyte oli hiukan "kitkeränmakuinen", ja sillä kertaa noudatin ohjetta lähes kirjaimellisesti. Kylmäsavulohi ja limen mehu olivat hiukan karvas yhdistelmä minun makuuni.
Eli limeä ja muita mausteita kannattaa lisätä vähin erin ja maistella välillä!
Eiliseksi olimme kutsuneet pienen sukulaisporukan viettämään äitini 91 v.syntymäpäivää ja kehittelin hiukan edellistä reseptiä omannäköisekseni! Vai pitäiskö sanoa makuisekseni!!
POHJA
ruispaahtoleipäviipaleita
Reissumies tosi tummaa
voita ja maitoa
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan pohjan ja reunan väliin. Peitä vuuan pohja paahtoleipäviipaleilla.
Hienonna Reissumiespalat (n.125 gr) ja sekoita murut sulatettuun voihin (n.75 gr). Laita muruseos paahtoleipäviipaleiden päälle ja kostuta niitä vielä hiukan maidolla. Pullasuti on tähän sopiva väline!
Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytettä.
TÄYTE
250 gr lohta (n.150 gr lämminsavu- ja 100 gr graavilohta)
200 gr katkarapuja
1 ruukku tilliä
1 iso punasipuli
1 iso omena
1 dl hillosipuleita ja tilkka niiden lientä
400 gr tuorejuustoa (toinen rasia maustamatonta, toinen esim.tilli-,
tai ruohosipulituorejuustoa)
2 dl kuohukermaa
4 kpl liivatetta
1 limen mehu (tätä määrää kannattaa maistella ja lisätä tarvitt.)
2 rkl hunajaa
1-2 tl sitruunapippuria tai mustapippuria
Laita liivatteet likoon kylmään veteen.
Pilko lohet, katkaravut, punasipuli, hillosipulit ja omena, sekä hienonna tilli.
Vispaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
Notkista tuorejuustot ja lisää kaikki pilkkomasi aineet sekä mausteet. Lisää lohi viimeisenä, etenkin jos olet käyttänyt lämminsavulohta niin se ei "muussaannu" sekoitellessa.
Nostele kermavaahto viimeisenä joukkoon.
Kuumenna tilkka vesi-limenmehuseosta (3-4 rkl yhteensä) ja liuota liivatteet siihen. Älä anna kiehua.
Sekoita liivateseos täytteeseen hiukan jäähtyneenä.
Kaada täyte pohja-ainesten päälle ja laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Annoin olla yön yli ja koristelin seuraavana aamuna.
Koristelussa on vain oma mielikuvitus rajana. Tein kaksi samanlaista kakkua, joiden koristeluun käytin kylmäsavulohta, keitettyä kananmunaa, oliiveja, miniluumutomaatteja, limen ja sitruunanviipaleita sekä herneenversoja!
Koristelu ei tarvitse toki olla näin runsas, mutta näin niistä tulee "ruokaisammat"!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti