1.12.2014

Maustekakku

Maustekakkua on tullut tehtyä kyllästymiseen asti, mutta tämä resepti hyppäsi näkyviin uusimmasta Kotilieden joululeivontanumerosta!
Vaikutti hiukan erilaiselta, mitä olen aiemmin tehnyt, joten...
Ja taas on sanottava, että HELPPO!

175 gr                                         voita
2½ dl                                          sokeria
3                                                 munaa
3½ dl                                          vehnäjauhoa
1 dl                                             perunajauhoa
1 rkl                                            piparkakkumaustetta (laitoin kanelia, neilikkaa, inkivääriä,
                                                                                        pomeranssia ja kardemummaa)

2 tl                                              soodaa
1 dl                                             kermaa


Voitele ja korppujauhota suurehko vuoka.

1. Sulata voi ja lisää siihen sokeri. Anna jäähtyä.
2. Lisää munat hyvin sekoittaen.
3. Lisää kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa.

Paista 175° n. 45 min.




Kakkua maisteltiin heti jäähtyneenä glögin kera ja hyvää ja kuohkeaa oli. 
Maustoin melko voimakkaaksi jouluisilla mausteilla.

Tämänkin maku paranee seuraavaan päivään, jos säilyy syömättä niin kauan!


        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti