12.2.2015

Puhelinkakkua ystävänpäiväksi

Mistähän tämänkin kakun nimi mahtaa tulla? Onko joku saanut ohjeen puhelimitse ja sitten unohtanut oikean nimen ja alkanut nimittää tätä Puhelinkakuksi?? Tätä lienee tehty jo 1900-luvun alussa, ellei aiemminkin?
Mene ja tiedä, tuo kakun nimen alkuperä oli omaa arvailuani!

Minä sain ohjeen jostakin Facebookin ryhmästä ja tein tätä jo joulun aikoihin-jäi vain ohje tänne laittamatta.
Innostuin taas leipomaan, kun pakastimessa ei todellakaan ole muuta kahvileipää kuin muutama torttutaikinalevy! Ja ystävänpäivä lähestyy....




2 kpl                                           munaa
2 dl                                             sirosokeria
2 dl                                             kermaa (käytin vispikermaa)
1 tl                                              leivinjauhetta
1                                                 sitruunan raastettu kuori
2 dl                                             vehnäjauhoa
1 dl                                             perunajauhoa
(75 gr                                         sulatettua voita, ei pakollinen, mutta laitoin tähän)


Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.




 Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, mittaa jauhot ja sekoita niihin leivinjauhe, raasta sitruunan kuori ja sulata voi, mikäli laitat sitä!



Sekoita kermavaahto munavaahdon joukkoon, samoin sitruunankuoriraaste ja jauhot. Lopuksi sulatettu voi.
Lusikoi seos voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan ja paista 200° n.40 min.

Leivinjauheen voi korvata  ½ tl soodaa, mutta sekoita se kermavaahtoon. Mausteeksi sopii myös oikein hyvin kardemumma.
Kakusta ei tule kovin iso, joten tuohonkin vuokaan olis mahtunut 1½ annosta, tai olisin voinut paistaa pienemmässä vuuassa.

Pitäisi muistaa hankkia muutama erikokoinen ja -mallinen kakkuvuoka seuraavalla kauppareissulla!




                              Hyvää ystävänpäivää ja nautinnollisia kahvihetkiä!

2 kommenttia:

  1. Kaunis kiitos ohjeesta ja tietty ei ole sitruunaa joten kakun teko menee huomiselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kardemummakin käy oikein hyvin, mutta sitruuna on aina sitruunaa!

      Poista