19.5.2015

Vanhoja käsitöitä

Tykkään itse tehdä paljon käsitöitä ja se taito on peräisin tädeiltäni. Jo aiemmin kirjoittelin tänne kuvien kera juttua vanhoista pellavakudonnaisista ja pitseistä yms.
Silloin unohtui muutama todella vanhakin työ, jotka haluan vielä lisätä muidenkin käsitöistä kiinnostuneiden nähtäväksi!


Yllä olevassa kuvassa on tätieni (tai äitini?) itse tekemä nenäliina. Ennen ei käytetty , eikä lie ollutkaan paperinenäliinoja ja tällaiset hienostelu nenäliinat käsilaukkuun  naisväki teki itse. Ohuesta langasta virkattiin pitsit ympärille. Tämäkin liina on jotain silkintapaista kangasta.
Tuo kirjottu pussukka on mummoni (äidinäidin), Siiri Leväsen, tekemä ja äitini muistelee, että se oli hänellä käsilaukkuna jonkin juhlapuvun kanssa. Nyörit ovat pussukasta kadonneet matkan varrella!





Lapsena muistan ihastelleeni äidilläni ja tädeilläni olleita pitsikäsineitä, itse tehtyjä tottakai!
Niitä ei liene enää tallella, mutta äitini virkkasi lähes 80-vuotiaana itselleen uudet, entisten jo rikki kuluneiden mallilla.



Käsine tekijänsä (91 v.) kädessä 27.3.2015

Kaikkein vanhimmat minulta löytyvät käsityöt ovat äitini mummon, Ulla Maria Leväsen, pellavaiset (damasti) tarjotinliinat, joihin hän on merkannut nimikirjaimensa.
Ulla Maria oli syntynyt 26.3.1860, joten ikää näillä on varmasti yli sata vuotta!

Yllättävän hyvänä ovat säilyneet!

Nämä ovat minulla käytössä ja ehkä ensimmäisenä kuluvat nuo merkatut nimikirjaimet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti