24.6.2015

Kreeta, Chania 14.-21.6.2015 (2.matkapäivä)

Maanantai, 15.6.

Hyvin nukutun yön jälkeen heräilin jo puolen 7 maissa ja keitin aamukahvit. Olin varustautunut pussillisella pikakahvia, mutta huoneistossani oli kyllä kunnon kahvinkeitinkin. Se olisi saattanut olla nopeampi tapa saada aamukahvit, koska levy ei ollut todellakaan mikään pikalevy! Mutta...lomalla ei saa olla niin kiire, ettei malttais odottaa veden kiehumista!
Luontevasti paikalliseen tyyliin lorautin kunnon annoksen hyvää kylmäpuristettua Terra Creta oliiviöljyä lautaselle, siihen ripaus suolaa ja siinä sitten töpötin sämpylää ja lisäksi paljon tomaattia, kurkkua ja fetaa.
Aamuaurinko alkoi kurkistella viereisen talon harjan takaa, kun nautin ensimmäistä aamukahviani hyvinkin rauhallisissa merkeissä! Viereisillä terasseilla ei ollut vielä ketään.


Katselin siinä samalla ostoskuitista hiukan vihannesten hintoja; punasipulit(mehevät, suuret) 78c/kg, tomaatit 85c/kg, kurkut yllättäen kalliimpia kuin tomaatit eli 1.10€/kg.

Hotellin allasalueella alkoi näkyä liikettä ja kuinkas ollakaan ihmiset veivät pyyhkeitään varausmerkeiksi aurinkopeteihin!! Itse he menivät sinne vasta 1-2 tunnin päästä! Melko yleinen tapa joka puolella..itse en siihen "sortunut"!

Otinpa aurinkoa siinä omalla parvekkeellani pari tuntia ennen lähtöä Plataniaksen puolelle Aurinkomatkojen toimistolle hakemaan Suvia lounaskaveriksi.

Menomatkalla tutkailin näkymiä ja kauppoja ostamatta kuitenkaan mitään.



Kukkakauppa

Ruokailemaan mentiin aivan AM:n toimiston viereiseen Taverna Drosiaan.
Söin ensi kertaa kreetalaista bourekia, jota ei juuri saa muualla Kreikassa. Yksinkertaisista aineista taivaallisen hyvä ruoka. Perunaa, kesäkurpitsaa, mizithrajuustoa, mausteena minttua ja suolaa. Joskus tämä ruoka paistetaan taikinan sisällä tai siihen tehdään jonkinmoinen vehnäjauhokastike! Aion kokeilla tätä ja ostinkin jo kolme pakettia mizithraa kotiin tuliaisiksi. Ostin myös kreetalaisen keittokirjan.

Ateriamme; boureki, tzatziki ja horiatiki!


Boureki

Tzatziki

Matkalla takaisin hotellille tutustuin taas lisää Plataniaksen ja Agia Marinan "maisemiin"!


 Ylläoleva tohtorin kyltti sai minut mielessäni lisäämään siihen X-kirjaimen, mutta tuskin hra tohtori oli erikoistunut palvelemaan pelkästään botoxia tarvitsevia potilaita!!



Juustoauto.



Minijuna, jolla voi tehdä retkiä ympäristöön.




Ylläoleva piha kiinnitti huomioni muuten niin hoidetussa ympäristössä. Tässä oli laiteltu ruukkuihin kasveja ja kukkia, mutta mitä tapahtui, kun jäivätkin hoitamatta?




Minigolf ja leikkipuisto olivat työn/remontin alla.


Kri-kri
Kri-kri on komea, uhanalainen ja harvinainen villivuohilaji, jota tavataan vain Kreetalla ja sen lähistön pienillä asumattomilla saarilla. Näitä kri-kri-patsaita näkyi useassa paikassa!


Lepäilin taas parvekkeellani ja join päiväkahvit ihanan makean filotaikinaleivoksen kera, kunnes oli aika ottaa pienet siestat!

Iltaruokailupaikaksi Suvi valitsi ravintola Viglin korkealla Ylä-Plataniaksen näköalapaikalla. Sinne kiipeäminen kävi jo voimille ja hengen päälle--siis minulla, mutta paikka palkitsi kaikki vaivat!

Näkymä ravintolasta Plataniakseen ja Ag.Marinaan.



 Päivällisemme; avokadosalaatti, katkarapusaganaki, kermaiset herkkusienet ja...



..viininlehtikääröjä. Kali orexi! Oli todella hyvää!

Alaspäin laskeutuminen olikin jo helpompaa, vaikka vatsa oli melko täysi em.herkuista!




Hyvää yötä! Kalinihta! Huomenna sitten saarikierrokselle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti