23.6.2015

Kreeta, Chania, 14.-21.6.2015 ( 1. matkapäivä)

14.6.2015, saapuminen Chaniaan.

Mikä on se paikka, jonka pinta-alasta 95% on vuoristoa ja jossa kasvaa yli 30 miljoonaa oliivipuuta, enemmän kuin missään muualla maailmassa vastaavan kokoisella alalla?
Sehän on Kreeta, Kreikan suurin saari Välimeren syleilyssä!

Saavuin Chanian Daskalogiannisin lentokentälle 14.6. pakoon Suomen sateita ja koleaa kevättä ja alkukesää. Täälläkin on ollut poikkeukselliset säät, kertoivat paikalliset ihmiset! Sateita enmmän kuin pitkiin aikoihin ja viileämpää, mutta minulle sää oli lämmin ja mielyttävä!
Kolotuksille sain sanoa koko viikoksi heiheit!

Kentällä oli vastassa tuttu opas!




Näkymiä bussin ikkunasta matkalla kentältä kohti hotelli Alexiaa, Agia Marinassa.







Hotelli Alexia sijaitsee oikein hyvällä paikalla aivan rannan tuntumassa ja kauppoja, supermarketteja ja tavernoita on lähistöllä riittävästi. Hotelli muutenkin hyvää keskitasoa, siistit ja tilavat huoneet.
Ja erittäin ystävällinen omistajaperhe!

Näkymä parvekkeeltani, johon paistoi aurinko aamusta pitkälle iltapäivään.

Koko edellisen yön valvominen bussimatkoineen Jyväskylästä Helsinki-Vantaalle alkoi tuntua väsymyksenä, mutta nälkäkin ilmoitti olemassaolostaan ja mentiin Suvin kanssa lounaalle hotellini lähelle rantataverna Troulakisiin.

Ensimmäinen ateriani oli melko perinteinen kreikkalainen eli horiatikisalaatti ja moussaka.
Hyvälle maistui upeissa merinäkymissä!

Taustalla Agii Theodori, asumaton saari. "Merihirviö"!

Jälkiruokaa

Taverna halusi tarjota meille tilaamatta jälkiruuaksi hedelmäpaloja, frappet(jääkahvi) ja ouzoa, jonka jätimme kuitenkin väliin!

Lounaan jälkeen käväisin Atlas World Marketista sämpylöitä, fetaa, tomaatteja ja kurkkua seuraavan aamun aamupalaksi. Noita ihanan maukkaita tomaatteja tulikin syödyksi viikon aikana varmasti muutama kilo!

Väsymys voitti ja oli siestan aika paikalliseen tyyliin!

Myöhemmin illalla matkaväsymykset pois nukuttuani lähdimme ravintola Kouroupikseen syömään päivällistä.
Matkalla sinne vilkuilin hieman ympäristöäni, mutta aistit eivät olleet vielä täysin hereillä-sitä tämä ikä tekee.

Pieni viehättävä kappeli AG.Marinassa..

sekä kivannäköinen talonseinä.

Ravintola Kouroupis, viehättävä, rauhallinen ruokapaikka.

Pöytien tuikkulyhdyt!




Kreetalaista salaattia ja taustalla favaa, herkullista paputahnaa.

KALI OREKSI! Hyvää ruokahalua!

Juvetsia, kermaisen hyvää jyvämakaroni-kasvispataa.

Spinakopitoja(osa oli pinaattitäytteellä, osa hortatäytteellä)

Ensimmäisen päivän päätin suosiolla tähän ja menin nukkumaan. Muutama hyttynen , ehkä mäkäräkin inisi korvan juuressa, mutta olin varustautunut tuoksuttomalla Etono-karkotteella, koska en halunnut itseäni täyteen kutiavia hyttysen puremia!

KALINIHTA! HYVÄÄ YÖTÄ!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti