21.11.2012

Omenapitkot

Harvinaisen pimeä marraskuun päivä houkutteli taas leipomaan!
Eli Valion "Lämpimäisiä" kirjasta etsin rahkataikinan ohjeen ja tein sillä pohjan: 250 gr pehmeää voita/margariinia ja saman verran rahkaa sekoitetaan, lisätään 4 dl vehnäjauhoja, joihin on lisätty 1 tl leivinjauhetta. Lisäsin vielä ripaukset kanelia ja kardemummaa.Taikinaa ei kannata sekoittaa eikä vaivata liikaa, ettei sitkisty, nopeasti vain kaikki sekaisin. Taikina jähmettymään jääkaappiin täytteen valmistelun ajaksi.

Täytteeksi käy vaikka marmeladit  tai mitä itse keksiikin. Paloittelin omenoita pannulle ja pehmitin hiukan, sekaan fariinisokeria, rusinoita, mantelirouhetta(vaniljaa,kanelia).

Hiukan kovettunut taikina kaulitaan kahdeksi n.20x30 cm levyiksi, joiden reunoille tehdään parin kolmen sentin levyisiä viiltoja. Laitoin ensin levyn keskelle ohuelti omenahilloa, jonka päälle tekemäni täytteen. Reunasuikaleet nostellaan täytteen päälle, voidellaan munalla ja päälle voi ripotella raesokeria/ mantelilastuja.

Paistetaan 200asteessa n.30 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti