23.11.2012

Sienipihvit

Tänään kokeilin pihvejä sienistä vähän samaan tapaan kuin juurespihvit.
Hienonsin pakastettuja herkkutatteja ja mustatorvisieniä ja (n.1/2 l pakastettuna)ja lisäsin ison sipulin pienittynä. Näitä kuullotin pannulla öljyssä/voissa niin, että neste haihtui, lisäsin yrttisuolaa ja mustapippuria.

Laitoin n.1,5 dl ruokakermaa ja 0,5 dl korppujauhoa(mielellään ruiskorppujauhoa) ja pari rkl tummaa soijarouhetta turpoamaan hetkeksi. Raastoin siihen muutaman keitetynperunan(3-4 keskikokoista).
Sieni-sipulisilppu sekaan ja pari kananmunaa. Kaikki aineet sekoitetaan ja makua voi tarkistella mieltymystensä mukaan. Itse lisäsin hieman meiramia ja tilkan juoksevaa hunajaa.

Nostelin lusikalla paistinpannulle voi-öljyseokseen kökkäreitä(ei liian suuria ja olisi helpointa paistaa ohukaispannulla, koska taikina oli melko haurasta). Kannattaa paistaa hitaasti miedohkolla lämmöllä molemmin puolin.

Ehkä kehittelen ja muunnan ohjetta seuraavalla kerralla helpommin paistettavaksi. Onnistiúi nytkin, kun annaoin paistua kaikessa rauhassa ennen kääntämistä.

Hyviä olivat puolukkasurvoksen kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti