30.6.2013

Helppo Jugurttikakku

Jääkaapissa oli yksi sitruuna..mitä siitä tekisin ennenkuin kuori nahistuu pilalle? Haluan nimittäin aina hyödyntää sitruunankuorenkin leivontaan. Jotain helppoa se pitää tällä helteellä olla! Minultahan löytyy etelämaalainen vastike suomalaisten suosikille Piimäkakulle-siis yhtä helppo valmistaa. Ohje on alunperin Turkista tai Kreikasta ja olen hieman kokeilemalla selvittänyt, mitä tuo "juomalasimitta"tarkoittaa desilitroissa.

eli 1 lasi = n.2 dl

4                                   munaa
1½ lasia(3dl)                 sokeria
100 gr                           sulatettua voita/margariinia
1 prk                             maustamatonta Bulgarian jugurttia (200gr paksua turkkil./kreikk.luonnonjugurttia)
1                                   sitruunankuori raastettuna
2 tl                                vaniljasokeria
3 lasia(n.6dl)                 vehnäjauhoja (voi laittaa 5 dl vehnäj. ja 1 dl perunaj.)
2tl                                 leivinjauhetta
(laitan joskus jotakin muitakin mausteita, kuten kardemummaa tai ripauksen kanelia, appelsiininkuorikin käy sitruunan sijaan!!)

Sekoita munat ja sokeri vaikkapa puuhaarukalla enempiä vispaamatta.  Lisää jugurtti, sulatettu rasva, sitruunankuori, vaniljasokeri sekä jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Vältä vatkaamasta liikaa, sen verran vain, että ainekset ovat kunnolla sekaisin.
Kaada taikina suurehkoon, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175° n.50-60 min.



Tämän kakun valmistuksessa vie vuuan voitelu ja sitruunan kuoren raastaminen suurimman ajan paistamisen lisäksi.
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti