Tämänkin suosikkileivonnaiseni ohje on peräisin Pirkasta 11/2001.
POHJA
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoa
½ dl kaakaojauhetta(tummaa)
1 tl leivinjauhetta
KOSTUTUS
1 dl vahvaa, kylmää kahvia
½ dl konjakkia tai Amaretto-likööriä (korvasin nämä lorauksella manteliaromia)
TÄYTE
1 rs Mascarpone-, Hovi- tai Philadelphia-tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 sitruunan raastettu kuori
(1 kpl liivate kuumaan vesitilkkaan liuotettuna-tämä on oma lisäykseni, jotta täytteestä
tulee hiukan kiinteämpi!)
KORISTELU
kaakaojauhetta
viinirypäleitä (tai mitä kaapista sattuu löytymään,suklaarouhetta yms.)
Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä uunipannulle voidellun leivinpaperin päälle.
Paista 225° uunin keskitasolla n. 7-8 min.
Täytettä varten vispaa kerma. Vispaa myös munat ja sokeri. Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuuston joukkoon ja lisää sitruunankuoriraaste. Seuraavaksi lisään yhden liivatteen liuotettuna pieneen vesitilkkaan.
Lisää lopuksi kermavaahto.
Leikkaa pohja kahtia ja kostuta molemmat puolikkaat kahvi-Amaretto(konjakki tai manteliaromi)seoksella.
Levitä puolet täytteestä pohjalevylle.
Lisää toinen kostutettu pohjalevyn puolikas ja levitä loppu täyte sen päälle.
Anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja koristele.
Sitruuna tekee tortusta todella raikkaan makuisen! |
On hyvää kahvin kanssa, mutta soveltuu myös jälkiruuaksi! |
Nautinnollisia kahvihetkiä!
Makoisan näköisiä ruokakuvia!
VastaaPoistaPirkka on hyvä lehti, etenkin NiksiPirkka, muutenkin kuin sukkahoususovellusten osalta.