17.12.2014

Paraisten piparkakut

Tekaisin aamulla jo neljännet piparkakut tänä syksynä, jos pipareiksi lasketaan ensinnä tekemäni piparpallot!
Täällä blogissani on jo reseptit kolmesta muusta suosikistani; Valion joulupiparit, Parhaat piparkakut ja Himmun parhaat piparkakut.

Yksi ehkä pitkäaikaisin suosikkini on ollut Paraisten piparkakut. Ohje on otettu jostakin lehdestä varmaan jo 70-luvulla!
Olen valmistanut näitä jo silloin myyjäisiin, koska reseptin kyljessä näkyy laskettu markkahinta kahdelle annokselle!

 Melko käytetyn näköinen resepti

Valmiit piparit


Mausteet  kiehautetaan siirapin kanssa
Laitan aina reilummin mausteita kuin ohjeessa sanotaan ja lisäksi hiukan kardemummaa.

Keitetty mauste-siirappiseos
Vatkaa voi ja sokeri ja lisää muna.
sekä siirappi-mausteseos voimakkaasti vatkaten

Lopuksi jauhot ja sooda.
Jauhot kannattaa ehkä laittaa grammamitalla, koska en saanut tuolla desimitalla vastaavaa grammamäärää!
Laita taikina kelmuun käärittynä tekeytymään jääkaappiin yön yli.

Kauli ja ota haluamiasi kuvioita.

Paista 200° 5-8 min.
Olen tottunut paistamaan muut piparini 175°:ssa ja nyt meinasi jo ensimmäinen pellillinen palaa, kun asteita olikin 200!!

Piparit ovat todella rapeita ja jouluisten mausteiden tuoksu leviää koko huusholliin!

"Joulu on aikaa iloista, ei silloin tehdä työtä.
Ei piitata me kiloista, vaan syödään pitkin yötä!"

Hyvää ja rauhallista joulunaikaa kaikille lukijoille!

2 kommenttia:

  1. Tärkeintä on, että voi ja sokeri vatkataan ei sulateta, silloin saadaan pipareista rapeita!Tämä resepti on ollut jo 1970-luvulta perheessämme, nimeä en ole tiennyt - joulupiparit!Kiitos ja hyvää tulevaa joulua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä resepti on todellakin 70-luvulta peräisin ja aina vatkaan voin ja sokerin. Minulla on jokin piparkakkuresepti, jossa vatkataan osa sokerista voin kanssa ja osa kananmunien kanssa. Piparkakkutaloa varten teen taikinan niin, että sulatan voin siirappi-mausteseokseen. Se taikina kestää parhaiten osia kootessa.

      Poista