17.9.2017

Syystöitä riittää.

Syyskuu jo yli puolivälissä. Miten tämä aika menee niin huomaamatta. Vaikka tykkäänkin syksystä, joinakin päivinä hiipii mieleen väkisinkin ajatus talvesta, kovista pakkasista, paksuista lumikerroksista. Sehän tarkoittaa talon lämmittämistä, jokapäiväistä puiden sisälle raahaamista ja raskaita lumitöitä. Mutta vielä on paljon syystöitä tekemättä ja aurinkoisen kuulaina syyspäivinä talvi tuntuu vielä hyvinkin etäiseltä.
Jotakin pientä touhuan joka päivä, jos ei muuta, niin neulon.


Lisää kuvateksti


Viimeiset mustaherukat soseutin sauvasekoittimella, hiukan sokeria sekaan ja pakasteeseen. Siitä tuli oikein hyvää noinkin, keittämättä.

Naapureilta syntymäpäivälahjaksi saamani punaherukkapensas, "Punainen Hollantilainen" tuli istutetuksi veljen vaimon avustuksella.


Sienessä kävin vielä, vaikka en oikeastaan enää tarvitseis, mutta niitä on niin mukava keräillä. Ja syksyinen metsä on ihana paikka vaikka vain kävellä, kuunnella ja katsella.

Suolatut rouskut-riittänevät ensi talveksi.


Yrtit ovat yksi intohimoistani. Viime kesänä kasvatin ja kuivasin timjamia, rosmariinia, meiramia ja basilikaa tavallisten persiljan ja tillin lisäksi.
Tänä kesänä oli vuorossa lipstikkaa, minttua, persiljaa ja tilliä. Tilliä ja persiljaa laitoin myös pakasteeseen.


Tällä viikolla kuokin perunan maasta. Kaikki naapurit ovat tehneet sen jo aikoja sitten, mutta minun keittiön lattian alla oleva kellarini on sen verran lämmin, että odottelin sään viilenemistä. Ihan tyytyväinen olen perunan määrään, joskin en ihan viime kesän tulokseen päässyt.

Joinakin sateisina päivinä sain leivontainspiksen ja pakastimeen tuli hiukan vierasvaraa, mutta näyttävät nuo maistuvan päiväkahvin kanssa itsellenikin.

Caprin sitruunakakku, pumpulisen pehmeää.

Piparkakkuja Valion ohjeella

Amerikan suklaamuffinsit


Tänään lähdin hakemaan pihlajanmarjoja pakastettavaksi kokonaisena talven superfoodiksi, enkä malttanut olla kurkkaamatta vielä kerran mustatorvisienipaikkaani. Jotakin sinne  oli noussut, mutta ei kuitenkaan viime kesän määriä. Pitihän ne sieltä poimia.Muutamat sukat olen neulonut lähinnä telkkaa katsoessa iltatöinä.
Ensi viikolle luvattiin kylmenevää, mutta sen jälkeen pitäisi vielä lämmetä. Aurinkoinen ja lämmin syksy, mikäs sen mukavampaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti