16.2.2013

Kehnäsieni-porkkanasosekeitto

Tämän päivän ruoka lähti liikkeelle pakastimen "inventoinnista"! Löytyi vielä yksi puolenlitran rasiallinen joulun aikaista porkkanasosetta. Ei oikein porkkanalaatikkokaan enää houkutellut, joten luovuutta kehiin ja käteen tarttui rasiallinen kehnäsientä, siis pakastettua! (Tähän sopisi varmasti yhtä hyvin herkkutatti, kantarelli tai mitä nyt itsekullakin sattuu löytymään, suppikset!)
Pikku pohdinnan jälkeen syntyi seuraava soppa!

Kehnäsieni-porkkanasosekeitto.

½ litraa porkkanasosetta
½ litran rasia kehnäsientä
1 keskikokoinen sipuli
voita
seesamiöljyä
ruokakermaa ja vähän vettä
voimakasmakuista Koskenlaskija-sulatejuustoa n.½ pakettia
kasvisliemikuutio
kuivattua basilikaa(tai jotain muuta yrttimaustetta, rakuuna käy hyvin porkkanan kanssa, mutta ei sattunut olemaan)

Sulata ja siivilöi sienet, pilko sipuli ja paahda näitä pannulla hetki voissa ja tilkassa seesamiöljyä. (seesamiöljy ei toki pakollinen,ajattelin sen vain sopivan paahteisen makunsa vuoksi hyvin makeahkon porkkanan seuraksi!)
Sekoita sieni-sipulisilppu sulaneen porkkanasoseen sekaan kattilaan, lisää nesteet ja sulatejuusto sekä haluamasi mausteet ja keitä kunnes juusto sulaa.
Tämä keitto ei tarvitse vehnäjauhoa suurusteeksi, sillä sulatejuusto sakeuttaa sen oikein sopivaksi.

Nesteen ja mausteiden määrän voi jokainen laittaa mielensä mukaan, mutta tein noista aineksista reilun litran annoksen keittoa, ehkä 1,5 litraa enimmillään.

Maistui hyvin sinimaiseniduilla ja juustoviipaleella päälystetyn kokojyväpaahtoleivän kera!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti