9.2.2013

Linssikeittoa laskiaiseksi

Kaikki tuntuvat keittelevän hernerokkaa laskiaissunnuntaiksi, mutta minulla porisee linssikeitto. On nopeampi valmistaa kuin hernesoppa ja jos tekisin perinteistä hernerokkaa, sitä melkein pitäisi tehdä kerralla isompi annos ja pakastaa osa. Eli linssikeitto turkkilaiseen tyyliin on oikein sopiva yhden hengen laskiaisruoka!

 Minulla on Turkista ostettu keittokirja, Turkish Cookery, josta hieman katsoin ohjetta, mutta tämä on niin helppo valmistaa, että ulkomuististakin syntyisi!

LINSSIKEITTO

1,5dl         punaisia linssejä
(jotkut laittavat lisäksi hiukan puuroriisiä, mutta tähän en laittanut)
1               iso sipuli
2-3           valkosipulinkynttä
1prk         tomaattimurskaa
n.1 .litra    kasvislientä
1 tl           kuivattua minttua
varovainen ripaus chilirouhetta (riippuen kuinka tulista chiliä käytät ja kuinka tulisen lopputuloksen haluat)
ruokaöljyä
päälle persiljaa

Laita kattilaan tilkka öljyä, jossa kuullotat sipulisilpun ja pilkotut valkosipulinkynnet. Lisää tänne myös kuivat mausteet, niin niistä irtoaa maut parhaiten. Jos käytät riisiä, niin sekin kannattaa kuullottaa tässä sipuleiden kanssa. Seuraavaksi tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huudotut linssit.
Keitä alhaisella lämmöllä n.½ tuntia tai kunnes linssit tuntuvat muhevan pehmeiltä.
Tarkista vielä mausteet sekä nesteen määrä ja lisää pinnalle tuoretta persiljaa. (Minulla oli vain pakastettua ja näyttää siksi hiukan tummalta)

Valmis linssikeitto!

Kangaspussukassa on Italiasta tuotuja vihreitä linssejä.

Näitä tarvitset ja lisäksi vain kasvislientä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti