21.2.2013

Sieni-soijarouhepihvit

Minulla on jo yksi aiemmin laitettu sienipihviresepti täällä, mutta nyt halusin kokeilla  lähes vastaavaa tummasta soijarouheesta.
Sienet voi jokainen valita sen mukaan, mitä itsellä on, tai mistä tykkää. Minulla oli herkkutattia ja mustatorvisientä reilu puoli litraa pakasteena, mutta kun sen nesteyttää pannulla, jää ehkä n.pari desilitraa pieneksi silputtua sientä.

n.2 dl      sienisilppua
1   iso(tai kaksi keskikok.) sipulia
1 dl         tummaa soijarouhetta
2 dl         vettä
1kpl        kasvisliemikuutio
1 dl         ruokakermaa tai kermaviiliä
½dl         korppujauhoa
2 rkl        vehnäjauhoa
2 kpl        kananmunaa
hiukan sinihomejuustomurua
valkopippuria, paprikajauhetta, kuivattua basilikaa, (suolaa tarpeen mukaan)
ripaus sokeria

voita paistamiseen

Keitä soijarouhetta muutama minuutti vedessä, johon lisäät kasvisliemikuution 
Kuullota sieniä ja sipulihakkelusta pannulla hetki pienessä voimäärässä.
Laita korppujauhot turpoamaan ruokakermaan tai kermaviiliin.
Yhdistä kaikki edellämainitut seokset ja mausta seos. (sinihomejuusto ei pakollinen, ja on huomioitava suolan määrässä, koska soijarouhe on jo keitetty kasvisliemessä, jossa on suolaa)
Pienen sokerimäärän tai hunajan lisäämisen olen huomannut sopivan hyvin kasvispohjaisiin ruokiin, mutta sekin itsekunkin mieltymyksen mukaan.

Paista pannulla voissa miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi. Ohukaispannu olis kätevin näiden paistamisessa!
Kannattaa antaa paistua rauhassa jonkin aikaa, ennenkuin aloitat kääntää, niin pysyvät varmasti kasassa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti