Runebergin muffinit. 12 kpl
2 munaa
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
3dl vehnäjauhoja
1dl mantelirouhetta
½dl kauraleseitä
2tl leivinjauhetta
1dl Valio Oivariini juoksevaa
1prk creme fraichea (150 g)
1dl vadelmahilloa
Kostutus
3rkl punssia
2rkl omenamehua
Koristeluun
3/4dl vadelmahilloa
3/4dl tomusokeria
½rkl vettä
Valmistus.
Vahhdota munat ja sokerit. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä Oivariini-creme fraiche-vadelmahilloseos. Jaa taikina muffinipellin voideltuihin ja korppujauhotettuihin syvennyksiin (tai paperisinn muffinivuokiin).
Paista 175 asteessa uunin keskiosassa n.35 min. Anna jäähtyä. Jätä muffinit vuokiin ja lusikoi kostutusliemi niiden päälle. Anna vetäytyä hetkisen.
Ota muffinit vuokista ja laita jokaiseen keskelle hillosilmä. Sekoita tomusokeri ja vesi ja lusikoi tai pursota se muffinien päälle hillon ympärille.
(Käytin valmista kuorrustusta putkilosta, kun oli jäänyt joulun pipareitten koristelusta, ja kostutusliemen tein vedestä, sokerista ja manteliaromista punssin puuttuessa!)
Sokerikuorrutusta oli ehkä hieman niukasti, mutta sain putkilon tyhjäksi ja jokaisen päälle vähän. |
Uunista otettuina. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti