5.2.2013

Runebergin muffinit

En aikonut tehdä tänä vuonna ollenkaan Runebergin torttuja, mutta nähtyäni Valion helpohkolta vaikuttavan reseptin, oli pakko alkaa katsella, josko tarvittavat aineet löytyisivät kotoa!


Runebergin muffinit. 12 kpl

2        munaa
1dl     sokeria
1dl     fariinisokeria
3dl     vehnäjauhoja
1dl     mantelirouhetta
½dl    kauraleseitä
2tl      leivinjauhetta
1dl     Valio Oivariini juoksevaa
1prk   creme fraichea (150 g)
1dl     vadelmahilloa

Kostutus

3rkl   punssia
2rkl   omenamehua

Koristeluun

3/4dl  vadelmahilloa
3/4dl  tomusokeria
½rkl   vettä

Valmistus.

Vahhdota munat ja sokerit. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä Oivariini-creme fraiche-vadelmahilloseos. Jaa taikina muffinipellin voideltuihin ja korppujauhotettuihin syvennyksiin (tai paperisinn muffinivuokiin).

Paista 175 asteessa uunin keskiosassa n.35 min. Anna jäähtyä. Jätä muffinit vuokiin ja lusikoi kostutusliemi niiden päälle. Anna vetäytyä hetkisen.

Ota muffinit vuokista ja laita jokaiseen keskelle hillosilmä. Sekoita tomusokeri ja vesi ja lusikoi tai pursota se muffinien päälle hillon ympärille.
(Käytin valmista kuorrustusta putkilosta, kun oli jäänyt joulun pipareitten koristelusta, ja kostutusliemen tein vedestä, sokerista ja manteliaromista punssin puuttuessa!)

Sokerikuorrutusta oli ehkä hieman niukasti, mutta sain putkilon tyhjäksi ja jokaisen päälle vähän.

Uunista otettuina.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti