Tämän ohjeen bongasin Seura-lehdestä ja vaikutti heti kokeilemisen arvoiselta.
TAIKINA
150 gr voita
5 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
ripaus suolaa
2 munaa
50 gr hiivaa
1 dl maitoa
Nypi jauhot ja voi ryynimäiseksi.
Vispaa munat, sokeri ja suola.
Murenna ja liuota hiiva lämpimään maitoon.
Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jauhoja, että taikina irtoaa käsistä
Kohota n.30 min.
TÄYTE
100 gr voita
2 dl tomusokeria
2 tl kardemummaa
2 dl kokonaisia puolukoita
1 dl kookoshiutaleita tai mantelijauhetta
Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi ja lisää kardemumma.
Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi ja levitä sille voi-tomusokeriseos.
Seuraavaksi ripottele puolukat(laitoin enemmän kuin ohjeessa sanotaan) ja kookoshiutaleet (tai mantelijauhe, jota laitoin tällä kertaa).
Kääri levy tiukalle rullalle aloittaen pitemmältä sivulta. Ja leikkaa n.3 cm paloiksi. Aseta palat muffini-/pullavuokiin leikkauspinta ylöspäin.
Valmiit puolukka-kookoskierteet |
HELPOT OMENAWIENERIT
Jaa voitaikina- tai torttutaikinalevyt kahteen osaan. Voitele neliöiden reunat munalla. Viipaloi keskelle omenaa ohuiksi viipaleiksi limittäin. Ripauta päälle hiukan kanelia (vaniljasokeria) sekä sokeria.
Paista 225° n.15 min. tai kunnes ovat kauniin värisiä.
OMENA-PUOLUKKAPIIRAKKA
Valmista pohjaa varten tavallinen pullataikina, johon käytät nestettä n.3 dl. Kohota taikina.
Kauli se leivinpaperin päällä hieman uunipeltiä suuremmaksi levyksi.
TÄYTTEET
Valmistin viimeisistä vaniljakreemijauheen rippeistä annoksen kreemiä.
Kuutioi omenaa haluamasi määrä. Laita kokonaiset puolukat ja omenakuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon pari ruokalusikallista perunajauhoja ja mieleisesi määrä sokeria (voit myös käyttää hillosokeria, jos marjat ovat kovin mehukkaita) ja ruokalusikallinen vaniljasokeria.
Levitä taikinalevyn päälle ensin vaniljakreemi(tai sen puuttuessa ohuesti pehmeää voita). Levitä sen päälle omena-puolukkakerros.
Valmista päälle vielä muruseos.
100 gr voita sulatettuna
1dl sokeria
3-4 dl kaurahiutaleita(joista osa voi olla kookoshiutaleita)
Ripottele tämä muruseos päälimmäiseksi.
Käännä levyn ylimääräiset reunat piirakan päälle ja voitele munalla.
Paista 200° puolisen tuntia tai kunnes reunat ovat kauniin ruskeat.
Valmis piirakkalevy |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti