24.10.2013

Täytettyjä paprikoita

Viime kesän sienisatoa pitäis saada pakasteesta käytetyksi. Tulisi samalla tilaa lähestyvän Joulun ruuille ja leivonnaisille!
Jääkaapissa oli kolmen paprikan pakkaus ja siitä se päivän ateria taas alkoi kehittyä!

2½ dl                                           pakastettua mustarouskua
2½ dl                                           pakstettua vaalea orakasta
2                                                  keskikokoista sipulia
n.1 dl                                           tummaa soijarouhetta
n.½ pkt                                        Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
yrttisuolaa, mustapippurirouhetta, currya, kuivattua basilikaa, makeudeksi hunajaa(sokeria)
oliiviöljyä, seesamiöljyä
juustoraastetta

Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista siemenet. Keitä niitä n.5 min. väljässä vedessä, jossa on ripaus suolaa.
Anna puolikkaiden valustua kunnolla.

Paprikat valustumassa































Laita kohmeinen sienisilppu(sienet on helpompi hienontaa hieman kohmeisina) pannulle ja anna nesteen haihtua melko vähiin. Lorauta sekaan jotain öljyä (rypsi-,oliivi-, seesami-), lisää sipulisilppu ja soijarouhe. Soijarouhe imee ylimääräisen nesteen, mutta jos menee liian kuivaksi, voit lisätä hiukan vettä. Anna kypsyä muutaman minuutin ajan.
Lisää sulatejuusto paloina ja anna sen sulaa. Lisää mausteita mielesi mukaan välillä maistellen.

Lorauta pikku tilkka oliiviöljyä jokaisen puolikkaan pohjalle ja täytä ne sieni-juustoseoksella..

Täyte lisättynä
Kuorruta puolikkaat reilulla kerroksella juustoraastetta.

Mikä tahansa juustoraaste käy


Paista aluksi  200°  n.20-25 min ja nosta lopuksi lämpö hetkeksi 225°, että pinta saa kauniin värin(ellei jo ole ruskettunut). Pieni tilkka vettä paistoastian pohjalle ei ole pahitteeksi!



Maistuivat hyvälle puolukkahillon kera!

Tällä samalla "kaavalla"voi valmistaa täytettyjä tomaatteja tai kesäkurpitsanpuolikkaita, mutta niitä ei tarvitse kiehauttaa etukäteen.
Täytteeksi käy lähes mikä vaan-soijan tilalle riisi, jauheliha, tonnikala - mutta täytteen ainekset kannattaa kypsentää, koska näiden paistoaika on kuitenkin suhteellisen lyhyt!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti