Jääkaapissa oli kolmen paprikan pakkaus ja siitä se päivän ateria taas alkoi kehittyä!
2½ dl pakastettua mustarouskua
2½ dl pakstettua vaalea orakasta
2 keskikokoista sipulia
n.1 dl tummaa soijarouhetta
n.½ pkt Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
yrttisuolaa, mustapippurirouhetta, currya, kuivattua basilikaa, makeudeksi hunajaa(sokeria)
oliiviöljyä, seesamiöljyä
juustoraastetta
Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista siemenet. Keitä niitä n.5 min. väljässä vedessä, jossa on ripaus suolaa.
Anna puolikkaiden valustua kunnolla.
Paprikat valustumassa |
Lisää sulatejuusto paloina ja anna sen sulaa. Lisää mausteita mielesi mukaan välillä maistellen.
Lorauta pikku tilkka oliiviöljyä jokaisen puolikkaan pohjalle ja täytä ne sieni-juustoseoksella..
Täyte lisättynä |
Mikä tahansa juustoraaste käy |
Paista aluksi 200° n.20-25 min ja nosta lopuksi lämpö hetkeksi 225°, että pinta saa kauniin värin(ellei jo ole ruskettunut). Pieni tilkka vettä paistoastian pohjalle ei ole pahitteeksi!
Maistuivat hyvälle puolukkahillon kera!
Tällä samalla "kaavalla"voi valmistaa täytettyjä tomaatteja tai kesäkurpitsanpuolikkaita, mutta niitä ei tarvitse kiehauttaa etukäteen.
Täytteeksi käy lähes mikä vaan-soijan tilalle riisi, jauheliha, tonnikala - mutta täytteen ainekset kannattaa kypsentää, koska näiden paistoaika on kuitenkin suhteellisen lyhyt!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti