5.9.2014

Kesän käsitöitä ja "jämälankatekeleitä"


Vaikka kesällä on paljon muuta puuhaa kukkien, vihannesten, marjojen ja sienten kanssa, ei käsitöitä voi silti jättää täysin sivuun! Puikot/koukut ja langat on oltava aina esillä ja useampikin työ yhtä aikaa tekeillä!

Suuritöisin lienee ollut vauvan vaunupeitto, jonka virkkasin ja kokosin 130:stä pikku palasta! Vuorin laittaminen pelasti pahimmalta lankojen päättelyltä. Oman aikansa vei nallen silmien ja nenän kirjominen jälkikäteen neulalla. Palat yhdistin virkkaamalla oikealta puolelta.


Lanka oli Novitan "Ipanaa", kun lähimarketistani ei oikein muuta sopivaa saanut ja tarjolla oli vain nämä värit sekä vaaleanpunainen, mikä ei nyt tullut kyseeseen!
Vuorikangas oli ongelma numero kaksi. Laatu ja kuvio oli nappiin, mutta väri olis saanut olla sinisävyinen!Näistä samoista langoista tekaisin parit pikkusukat.
Toiset ns. junasukat, joiden ohje on vuodelta 1940. Näiden idea on, että ovat helpot pukea ja pysyvät hyvin jalassa.

Junasukat

Oma mallini


Jämälangoista tuli tehtyä yhtä jos toista, suurimmaksi osaksi kaikkea pientä ja harjoittelukappaleita.

Suuresta isoäidinneliöstä valmistui tämä sohvatyynynpäälinen, jota koristelin virkkaamillani kukilla.


Tämä lippis jäi oikeastaan käyttämättömänä itselleni, koska sen saaja ei tykännyt tuosta monivärilangasta!Näihin tossuihin käytin kaikkia mahdollisia jämälankoja ja jopa kahta lankaa rinnakkain, että sain paksut ja tukevat! Ovat mukavan lämpimät talven pakkasilla ja kun kuluvat(jos kuluvat!) puhki, voi ne säälittä heittää takkaan!Vihoviimeisistä pikkukeristä ja langanpätkistä tehtyjä juttuja ja harjoitelmia:

Hiukan erilaisempi pannulappuKesäkuun kylminä, sateisina päivinä etsin netistä ohjeita erilaisiin neliöihin, kukkiin, pöllöihin yms. pieniin juttuihin, joista tein itselleni mallikappaleet jämälangoista!

Lisäksi aloin virkata suurta valoverhoa valkoisista virkkauslangan tähteistä, mutta nehän loppuivat, kun vasta n.kolmasosa verhosta oli tehty! Se työ odottaa nyt edullisten lankojen löytämistä jatkuakseen!

Kesän alennusmyyntien aikaan pääsin hiukan suurempiin kauppoihin täydentämään lankavarastoja ja nyt olis aika aloittaa villasukkaprojektit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti