2.9.2014

Tomatillo salsa

Tomatillot alkoivat olla käyttövalmiita! Osa jo putosi maahan ja kasvia suojaavat verholehdet alkoivat aueta.
Itse en ole näitä koskaan käyttänyt ruuanlaitossa ja siksi piti hiukan selailla nettiä saadakseni vinkkiä, mitä niistä tehtäisiin.
Jussi (poikani) sai sanoa viimeisen sanan, koska hän näitä halusi alunperin kasvattaakin.
Englanninkielisiä ohjeita löytyi paljon. Lukaisin muutaman salsa-ohjeen ja niitä mukaellen valmistui seuraavanlainen "soosi"!Näistä aineksista se lähti liikkeelle. (Kuvasta puuttuu muutama jalapeno).

n. 3   litran kupillinen tomatilloja
5 kpl  keskikokoista sipulia
5 kpl  suurta valkosipulin kynttä
1 kpl  vihreä paprika
4 kpl  jalapenoja
öljyä, suolaa, sokeria, mustapippuria, valkopippuria, sitruuna- tai limemehua

Poista tomatilloista suojuslehdet ja huuhdo ne hyvin.
Kuori sipulit ja valkosipulit.
Halkaise tomatillot kahtia ja  paloittele kaikki muutkin ainekset. Jätä jalapenoihin siemeniä sen verran, miten tulista haluat salsasta tulevan. Näihin jätettiin kaikki siemenet.

Laita kasvikset uunipannulle leivinpaperin päälle ja pirskota niiden päälle hiukan öljyä, hiukan suolaa, sokeria ja pippureita ja laita pannu kuumaan (250°) uuniin niin kauaksi aikaa, että kasvikset saavat hiukan väriä. Varo polttamasta niitä ja tarpeen vaatiessa alenna lämpöä.

Kasvikset uuniin menossa


Uunissa paahdettuina

Anna kasvisten jäähtyä jonkin aikaa pannulla ja soseuta ne tehosekoittimella. Tässä vaiheessa voit myös tarkistaa makua ja lisäillä mausteita oman makusi mukaan.Pakkasin salsan pieniin pakastepulloihin ja laitoin ne pakastimeen. Seos ei säily jääkaapissa muutamaa päivää kauemmin, koska siihen ei laiteta etikkaa, eikä mitään muutakaan säilöntäainetta.Sopii käytettäväksi esim.liharuokiin, kastikkeisiin, wrappeihin ja dippikastikkeeksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti