Kuva omasta valmiista stifadostani. |
Kreikkalaiset valmistavat tämän ruuan lampaasta, jäniksestä ja jossakin mainittiin, että toki nautakin käy! Minä olin saanut veljen perheeltä hirvipaistia ja päätin, että sopii oikein mainiosti tähän pitkään uunissa haudutettavaan liharuokaan!
Seuraavat määrät ovat kaikki noin-määriä!
1 kg paistia (lammasta, nautaa, hirveä)
pikkusipuleita pari kourallista, mini(kirsikka-, luumu-)tomaatteja saman verran,
porkkanoita muutama
3-4 kpl valkosipulinkynsiä
1 prk tomaattimurskaa
1 kpl kanelitanko
4-5 kpl kokonaista neilikkaa
2-3 rkl punaviinietikkaa
tilkka hunajaa tai hiukan tummaa ruokosokeria
1-2 dl punaviiniä (korvasin sen lihaliemellä)
1-2 kpl laakerinlehteä,
½ tl mustapippurirouhetta
suolaa tarvittaessa
oliiviöljyä lihojen ruskistamiseen
Ruskista reiluiksi kuutioiksi leikattu liha oliiviöljyssä. Öljyä saa olla kunnolla, jos teet ruuan vähärasvaisesta paistista. (Minulla tällä pannullisella liian vähän öljyä!)
Kun viimeiset lihakuutiot olivat lähes ruskistuneet, lisäsin pannulle kuullottumaan porkkanat (reiluina paloina), pikkusipulit (kokonaisina), valkosipulin kynnet viipaleina, sekä kanelitangon ja neilikat.
Ruoka lähdössä uuniin. |
Laita vuoka uuniin 175° vähintään kolmeksi tunniksi.
Aluksi laitoin ilman kantta, mutta loppuvaiheessa peitin kannella ja aivan loppuajasta pudotin lämmönkin 150°.
Lihan kypsyyttä kannattaa tarkistaa silloin tällöin.
Keitin lisäkkeeksi basmatiriisiä ja sopi mielestäni oikein hyvin. Keittetyt perunat sopii myös hyvin!
KALI OREKSI! HYVÄÄ RUOKAHALUA!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti