20.8.2017

Majavan tiesulku, sunnuntai 20.8.17

Aamulla näytti kerääntyvän jonkin verran pilviä taivaalle, mutta ei siitä kuitenkaan sadetta tullut.
Sieniastia ja veitsi mukaan ja tarkastamaan tuttuja sienimaastoja. Tarkoitus oli tehdä hiukan pitempi lenkki.
Heti parinsadan metrin päässä pihasta oli pieni yllätys, haapa kaatuneena tien poikki. Ihmettelin, kun ei nyt ole ollut niin kovaa tuultakaan, joka olis terveen puun pystynyt kaatamaan. Siinä kohtaa on järven lahti toisella puolen tietä ja kaivettu suohauta toisella. Tien ali menee rumpu, jonka majava yhtenä keväänä tukkesi yhtenään ja vesi nousi tielle. Majavan puuhiksi tätäkin epäilin, koska olen nähnyt sen polun kulkevan suohaudasta tien yli järveen. Mitä sitten puuhasteleekaan siellä tämä "Masse"?

Puun tyven lähempi tutkiminen paljasti, että "Masse Majavahan" se on toiminut metsurina.

On sillä melkoiset voimat leukaperissään.

Ei onneksi tämän paksumpi puu

Onkohan majava kaatanut tuon puun ihan tarkoituksella tien poikki? Jos olis toiseen suuntaan kaatanut, niin puu olis lähes kokonaan järvessä.
Täytyy käydä huomenna sahaamassa puu pois tieltä ja tutkimassa,ettei mitään muita tihutöitä ole tehty.

Sieniä ei kovin paljon ollut noussut minun edellisen käyntini jälkeen, mutta suunnistin nyt hiukan etemmäs ja jotain sieltä sain mukaankin. Mustikkaa ja todella suurikoista ja suht hyvänmakuistakin olis ollut vielä vaikka kuinka, mutta tyydyin vain syömään päivän vitamiinit suoraan maasta.

Tuli siinä samalla hyötyliikuntaa seitsemän kilometrin verran ja otti voimille, kun oli niin hiostava ilma. Jalat suorastaan kiljuivat loppumatkasta, että ota jo nuo kumpparit ja villasukat pois!

Hauskasti kasvanut sieni. Olisko hapero, vai mikä?




 Pannullinen kertyi pääasiassa kantarellia, seassa muutama herkkutatti ja vaaleaorakas





 Ryöpättäviä rouskuja vähän. Rouskuja oikeastaan eniten etsiskelin, koska entiset on syöty, mutta kantarelleja, mustatorvisieniä ja herkkutatteja on pilvin pimein pakasteessa viime kesältä.




Hyvin maistui pitkän metsäretken jälkeen kantarellimunakas.






Kanervat ovat kauniita, kun ovat saaneet tarpeeksi kosteutta tänä kesänä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti