22.1.2013

Jauhemaksapihvit

Tänään Pienenniemen Keittiössä valmistui jauhemaksapihvejä ja perunamuusia.
Ostin kaupasta valmiiksi jauhettua naudanmaksaa-olisin tietenkin saanut vähän pienemmän annoksen, jos olisin ostanut maksapalan ja itse jauhanut, mutta toisaalta taas pienen määrän takia ei viitsis liata kaikenmoisia koneita!

Jauhemaksapihvit

350 gr    jauhettua naudanmaksaa
3 kpl      pienehköä porkkanaa ohuena raasteena
1 kpl      keskikokoinen sipuli ohuena raasteena
2 kpl      kananmunaa
suolaa, meiramia, mustapippuria (tilkka juoksevaa hunajaa)
(½dl       kolmen viljan leseseosta ja ½dl   ruokakermaa)

Sekoita kaikki ainekset ja paista yksi pihvi voissa paistinpannulla(lettupannu on parempi, mutta en omista sellaista-onnistuu tavallisellakin), josta voit testata maustemäärän. Jos haluat voimakkaamman maksan maun, niin jätä leseet ja ruokakerma pois.




Lisäksi valmistin perunamuhennosta. Puolukkasurvos soveltuu pihvien kanssa. Samoin paistetut sipulirenkaat. Lisäksi vielä porkkanaraastetta ja itsevalmistettua sienisalaattia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti