Tänään Pienenniemen Keittiössä valmistui jauhemaksapihvejä ja perunamuusia.
Ostin kaupasta valmiiksi jauhettua naudanmaksaa-olisin tietenkin saanut vähän pienemmän annoksen, jos olisin ostanut maksapalan ja itse jauhanut, mutta toisaalta taas pienen määrän takia ei viitsis liata kaikenmoisia koneita!
Jauhemaksapihvit
350 gr jauhettua naudanmaksaa
3 kpl pienehköä porkkanaa ohuena raasteena
1 kpl keskikokoinen sipuli ohuena raasteena
2 kpl kananmunaa
suolaa, meiramia, mustapippuria (tilkka juoksevaa hunajaa)
(½dl kolmen viljan leseseosta ja ½dl ruokakermaa)
Sekoita kaikki ainekset ja paista yksi pihvi voissa paistinpannulla(lettupannu on parempi, mutta en omista sellaista-onnistuu tavallisellakin), josta voit testata maustemäärän. Jos haluat voimakkaamman maksan maun, niin jätä leseet ja ruokakerma pois.
Lisäksi valmistin perunamuhennosta. Puolukkasurvos soveltuu pihvien kanssa. Samoin paistetut sipulirenkaat. Lisäksi vielä porkkanaraastetta ja itsevalmistettua sienisalaattia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti