Aki Wahlman valmisti eilen Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmassa herkullisen raikkaalta kuulostavaa puolukka-kookospiirakkaa. Tänään sitä piti testata Pienenniemen keittiössä, koska puolukkaa löytyy pakasteesta ja muitakin aineita oli kotona.
Puolukka-kookostorttu
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
3/4 dl sokeria
1½ dl kookoshiutaleita
100 g voita tai margariinia sulatettuna
4 dl pakastepuolukoita
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja sekoita muna voimakkaasti vatkaten sekaan. Lopuksi vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu
Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuuan (halk.24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa n.10 min. 175 asteisen uunin alatasolla.
Sekoita sokeri ja kookoshiutaleet sulatettuun, jäähtyneeseen rasvaan.
Lisää jäisiin puolukoihin sokeri ja perunajauhot ja levitä tasaisesti esipaistetun pohjan päälle.
Lopuksi puolukoiden päälle kokkareina kookosseos.
Paista vielä uunin alatasolla samassa lämpötilassa n. 20 min.
Tarjoile jäätelön, kermavaahdon tai vispatun vaniljakastikkeen kanssa!.
(Ohje ei ole sanamuodoltaan täysin yhtenevä ko.lehden ohjeen kanssa, mutta aineet ja määrät täsmäävät)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti