25.1.2013

Puolukka-kookostorttu

Aki Wahlman valmisti eilen Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmassa herkullisen raikkaalta kuulostavaa puolukka-kookospiirakkaa. Tänään sitä piti testata Pienenniemen keittiössä, koska puolukkaa löytyy pakasteesta ja muitakin aineita oli kotona.

Puolukka-kookostorttu

Pohja:
150 g     voita tai margariinia
1 dl        sokeria
1            kananmuna
2½ dl     vehnäjauhoja
1 tl         leivinjauhetta

Päälle:
3/4 dl     sokeria
1½ dl     kookoshiutaleita
100 g     voita tai margariinia sulatettuna
4 dl        pakastepuolukoita
2 rkl      sokeria
1 rkl      perunajauhoja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja sekoita muna voimakkaasti vatkaten sekaan. Lopuksi vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu
Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuuan (halk.24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa n.10 min. 175 asteisen uunin alatasolla.

Sekoita sokeri ja kookoshiutaleet sulatettuun, jäähtyneeseen rasvaan.
Lisää jäisiin puolukoihin sokeri ja perunajauhot ja levitä tasaisesti esipaistetun pohjan päälle.
Lopuksi puolukoiden päälle kokkareina kookosseos.

Paista vielä uunin alatasolla samassa lämpötilassa n. 20 min.

Tarjoile jäätelön, kermavaahdon tai vispatun vaniljakastikkeen kanssa!.


(Ohje ei ole sanamuodoltaan täysin yhtenevä ko.lehden ohjeen kanssa, mutta aineet ja määrät täsmäävät)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti